''REPUBLIKA SRPSKA JE MOJA, MOGU DA UĐEM KAD GOD HOĆU'': Vulin poslao jasnu poruku- došao sam među svoj narod (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2024. u 12:04 >> 12:09

REPUBLIKA Srpska je moja, mogu da uđem gde i kad hoću.

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ МОЈА, МОГУ ДА УЂЕМ КАД ГОД ХОЋУ: Вулин послао јасну поруку- дошао сам међу свој народ (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

- Držim se i poštujem zakone i civilizacijske zakone svake zemlje - poručio je potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin, komentarišući jučerašnju zabranu ulaska u BiH.

- To je pakost, podlost. Da može zabranio bi mi Dino Konaković potpuni ulazak u BiH. Ta pakost trajala je jedan dan. Tada se osećao velikim, važnim i moćnim. Nije dobro za jednu državu da se pokazuje samo u nekim zabranama. Takođe, ne bi bilo loše da se kaže, a šta je problem doći u Prebilovce - podvukao je Vulin.

Vulin je istakao da to nije važno, i na to se ne bi ni osvrtao, jer zna se kakvi su zakoni u BiH.

- Poštujemo BiH, ali volimo Republiku Srpsku. Nisam prekršio niti jedan zakon da bih morao da razmišljam, ali ima i jedna ružnija i gora stvar. Gospodin Konaković je rekao: "On je hteo da dođe na tamo neko obeležavanje". "Tamo neko obeležavanje" je hiljadu zaklanih Prebilovčana, "tamo neko obeležavanje" je 600 stotina zaklanih žena i d‌ece, "tamo neko obeležavanje" je jedno od najsvetih mesta za srpski narod - naglasio je Vulin.

On je pitao Konakovića, kako bi bilo da se poigrava sa žrtvama nekog drugog naroda.

- Zamislite da ja kažem: "Ide Konaković na tamo neko obeležavanje u Srebrenicu". To je ono što je ružno i opasno, jer to govori o tome da su srpske žrtve "tamo neke". Da su Srbi "tamo neki", da je njihov bol "tamo neki". Odnos prema meni je potpuno nevažan, u politici se to dešava, ali reći za Prebilovce da je "tamo neko obeležavanje" je ono što me plaši i što me čini tužnim. Zato se mi Srbi ovd‌e i sabiramo, zato što neće niko drugi naše rane i muke prihvatiti kao svoje - podvukao je Vulin.

On je istakao da će uvek ući u Republiku Srpsku i BiH.

- Ja sam sa Manjače, Republika Srpska je moja. Došao sam među svoj narod i svoje ljude, Bog je s nama - zaključio je Vulin.

(RTRS)

BONUS VIDEO: SKANDAL U SKUPŠTINI SRBIJE! ĐILAS PSUJE I VREĐA VULINA KOJI MU JE SASUO ISTINU U LICE !

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)