''UBIJ SRBA'': Hrvatica iskusila kako je biti Srbin u Hrvatskoj (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2024. u 10:56

HRVATSKI politički vrh u Hrvatskoj u kontinuitetu stvara ambijent za obespravljenost srpske populacije, za njihovu asimilaciju i iseljavanje.

УБИЈ СРБА: Хрватица искусила како је бити Србин у Хрватској (ФОТО)

Foto: Novosti

U Hrvatskoj nisu bezbedni ni istaknuti Hrvati, ukoliko samo imaju neko obeležje države Srbije. Kako je biti Srbin u Hrvatskoj iskusila je i JASNA VOJNIĆ, predsednica Hrvatskog nacionalnog saveta u R. Srbiji (HNS) i poslanica hrvatskog Sabora, koja je prilikom nedavnog boravka u Zagrebu doživela veliku neprijatnost.

Prilikom službenog boravka u Zagrebu na njenom automobilu sa srpskim registarskim oznakama, zatekla je preko cele haube, oštrim predmetom ispisan natpis ''Ubij Srba'', samo zato što vozi automobil sa srpskim registarskim oznakama.

Nakon toga, nastala šteta je hitno sanirana u jednom auto-servisu u Zagrebu, kako navedena informacija ne bi postala poznata široj javnosti i postala dostupna medijima, jer ista hrvatskom državnom rukovodstvu nikako ne ide u prilog u cilju stvaranja „idilične slike“ o položaju srpske nacionalne manjine u R. Hrvatskoj.

Iako svesna pozadine navedenog događaja i realne slike položaja Srba u Hrvatskoj, može se očekivati da će imenovana kao politička figura u usponu u hrvatskom političkom establišmentu i novopečena osoba od poverenja i „bliska suradnica“ ANDREJA PLENKOVIĆA, predsednika Vlade RH, nastaviti sa dosadašnjom retorikom o „velikim pravima Srba u R. Hrvatskoj i obespravljenosti Hrvata u R. Srbiji“, a što je u skladu i na kursu zvanične politike hrvatskog državnog rukovodstva. U tom periodu možemo samo očekivati nove pogrome i obespravljenost Srba u Hrvatskoj, kojima ne preostaje ništa drugo nego da se mole Bogu za milost.   

Tezu o „blagostanju“ srpske populacije u R. Hrvatskoj ozbiljno su i do sada ugrožavali ispadi i organizovani napadi na Srbe od strane različitih lica, pretežno na područjima Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, ali i u gradovima u hrvatskom primorju prema srpskim turistima i srpskom življu. Svi takvi događaji u hrvatskim medijima su uvek relativizovani kao sukobi navijačkih grupa, odnosno navijačke grupe „Bad Blue Boys“ koja podržava FK Dinamo iz Zagreba i lokalnih grupa navijača srpskih sportskih klubova „Crvena zvezda“ i „Partizan“ sa područja Vukovara ili na druge perfidne načine, dok su istovremeno takvi događaji pogodovali desno orijentisanom biračkom telu u Hrvatskoj.

BONUS VIDEO: N1 doveo Jadranku Kosor da priča kako je skakala od sreće dok je gledala kolonu srpskih izbeglica!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBIN I BRENIN KUM MEĐU 2.000 NAJBOGATIJIH: Ko je milioner sa TRIDESET PETORO dece poznat po humanosti