ELEK O HAPŠENJU ALEKSANDRA ARSENIJEVIĆA I STEFANA VELJKOVIĆA: Nastavak terora Prištine

D. Z.

08. 08. 2024. u 14:34

ODLUKA o hapšenju Aleksandra Arsenijevića i Stefana Veljkovića koji ništa nisu uradili već samo ukazali na to da imamo pravo na svoje simbole i svoja obeležja je apsolutno protivpravna i nedemokratska odluka, zapravo predstavlja nastavak terora prištinskog režima protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije koji traje mesecima i godinama.

ЕЛЕК О ХАПШЕЊУ АЛЕКСАНДРА АРСЕНИЈЕВИЋА И СТЕФАНА ВЕЉКОВИЋА: Наставак терора Приштине

foto privatna arhiva

Ovako u izjavi za "Novosti" komentariše današnje privođenje predsednika Srpske demokratije i aktiviste ove stranke Stefana Veljkovića od strane tzv kosovske policije dr Zlatan Elek predsednik Srpske liste koji dodaje da je posle njihvog hapšenja okupljanje građana ispred polciijske stanice u severnoj Mitrovici, odakle se kako kaže, neće poemrati dok Arsenijević i Veljković ne budu pupteni na slobodu.

Inače,pripadnici tzv kosovske policije priveli su danas pre podne lidera Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića i funkcionera te stranke Stefana Veljkovića. dok su randici po nalogu tzv kosovske policije na okolnoj betonskoj ogradi nadomak glavnog mosta na Ibru krečili oslikane srpske zastave .Zamenik komandira tzv. kosovske policije za Sever Veton Eljšani rekao je da su privedene osobe koje su "smetale prilikom krečenja", a pored oslikanih srpskih zastava na Trgu braće Milić radnici su prekrečili i grafite u blizini mosta.

Zbog privođenja Arsenijevića i Vljekovića građani i politički predstavnici SRba sa severa Kosova i Metohije okupili su se kod glavne policijske stanice u severnoj Mitrovici. Među okupljenima nalaze se i čelnici Srpske liste, kao i bivši predsednik suda Nikola Kabašić koji je govorio na jučerašnjem velikom protesnom skupu SRba sa severa u Mitrovici a povodom najava o otvaranju glavnog mosta na Ibru.

Inače, ispred ulaza u stanicu nalazi se kordon policajaca.Inače, povodom privođenja Arsenijevića i veljkovića oglasile su se srpske nevladine organizacije koje traže njihvoo hitno oslobađanje i osuđuju prekomernu upotrebu sile pripadnika policije kako u uniformama tako i civilu prilikom njihovog privođenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!