MINISTAR GAŠIĆ URUČIO UKAZE O UNAPREĐENJIMA I POSTAVLJENJIMA U VOJSCI SRBIJE: Svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije

Novosti online

08. 08. 2024. u 17:38

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić uručio je danas oficirima Vojske Srbije ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti.

МИНИСТАР ГАШИЋ УРУЧИО УКАЗЕ О УНАПРЕЂЕЊИМА И ПОСТАВЉЕЊИМА У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ: Свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије

Foto: Ministarstvo

Svečanosti je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U čin general-majora unapređen je brigadni general Zoran Dragićević, koji je postavljen na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske, dok je pukovnik Slađan Hristov postavljen na dužnost načelnika Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba Vojske Srbije.

Čestitajući pripadnicima Vojske Srbije, ministar Gašić izrazio je uverenje da će na dužnostima u Kopnenoj vojsci i Upravi za ljudske resurse postizati zavidne rezultate i opravdati ukazano poverenje i da će i dalje nastaviti da profesionalno izvršavaju sve zadatke koji se pred njih postave. On je oficirima poželeo mnogo uspeha u daljem radu tokom vojne karijere.

Foto: Ministarstvo

General-major Zoran Dragićević rođen je 13. avgusta 1969. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1988. godine. Završio je Vojnu akademiju 1991. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2000, a Generalštabno usavršavanje 2012. godine. Do sada je obavljao dužnost načelnika Štaba Komande Kopnene vojske.

Foto: Ministarstvo

Pukovnik Slađan Hristov rođen je 20. marta 1970. godine u Surdulici. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1992. godine. Završio je Vojnu akademiju 1992. godine, zvanje magistar tehničkih nauka stekao 2011, a zvanje doktor tehničkih nauka 2019. godine. Do sada je obavljao dužnost načelnika Kabineta načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

BONUS VIDEO:

POČEO PROTEST SRBA NA KiM: Hiljade građana protiv Kurtijevog režima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!