VUČIĆ SA VISOKOM KINESKOM ZVANIČNICOM: Prenela mu srdačne pozdrave od predsednika Sija (FOTO)

Novosti online

13. 08. 2024. u 11:26

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnom savetnicom Državnog saveta Narodne Republike Kine Šen Jićin.

ВУЧИЋ СА ВИСОКОМ КИНЕСКОМ ЗВАНИЧНИЦОМ: Пренела му срдачне поздраве од председника Сија (ФОТО)

Foto: Instagram

- Odličan, sadržajan i prijateljski sastanak sa uvaženom sagovornicom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa NR Kinom, kao i o konkretnim aktivnostima u oblasti razvoja sporta, sportske infrastrukture, kulturne saradnje i međusobne podrške u organizovanju međunarodnih sportskih događaja.

- Čestitao sam Kini na osvojenoj 91 olimpijskoj medalji i istakao da takav uspeh više nego jasno govori o pažnji koju ova velika zemlja poklanja sportu, ulaganjima u talente i negovanju takmičarskog i zdravog duha, pre svega kod mladih ljudi.

- Ponovio sam ogromnu zahvalnost predsedniku Kine Đinpingu i kineskom rukovodstvu na tome što je učenicima i studentima iz Srbije data mogućnost da borave u Kini u okviru programa Međunarodne kulturne razmene mladih i istakao da je to najbolji način za nastavak tradicije negovanja čeličnog prijateljstva između naše dve zemlje.

- Državna savetnica mi je prenela srdačne pozdrave predsednika Si Đinpinga, a ja sam iskoristio priliku da pozdrave uzvratim, naglasivši da je upravo prijateljski odnos predsednika velike Kine prema Srbiji dao snažan zamah našoj zemlji na putu opšteg brzog napretka, na čemu smo mu beskrajno zahvalni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?