OTKRIVAMO: Evo ko stoji iza najavljenog „ekološkog“ protesta u Prijepolju

Novosti online

14. 08. 2024. u 15:50

AKTIVISTKINjA „Ekološkog pokreta Prijepolje“ i vlasnica etno-sela u mestu Jabuka na granici sa Crnom Gorom Dragana Rakidžija, zajedno sa svojim ideološkim istomišljenicima iz redova tzv. ekoloških aktivista, planira da 19. avgusta organizuje protestnu vožnju na području Prijepolja, u znak protesta protiv istraživanja i potencijalne eksploatacije nalazišta litijuma u našoj zemlji. Rakidžija je na ovom planu bila aktivna i ranije, te je tako tokom 2021. godine, u koordinaciji sa predstavnicima „Ekološkog ustanka“, organizovala jednočasovnu blokadu saobraćaja na magistralnom putu Beograd-Podgorica, u mestu Bistrica u opštini Nova Varoš.

ОТКРИВАМО: Ево ко стоји иза најављеног „еколошког“ протеста у Пријепољу

Prijepolje

Ono što komentarišu njeni sugrađani, a što javnost treba da zna, jeste da se Rakidžija nalazi u bliskoj sprezi sa pojedinim kriminogenim strukturama, pre svega zato što je u dugogodišnjoj vanbračnoj vezi sa Radojem Zindovićem iz Nikšića, koji je izdržao višegodišnju zatvorsku kaznu budući da je 2010. godine, kao jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Crne Gore u Srbiju, BiH i Hrvatsku prokrijumčarila oko 100 kg skanka, zajedno sa više svojih saučesnika bio uhapšen na području Beograda u akciji SBPOK. Kod Zindovića i njegovih saučesnika su tom prilikom pronađeni oružje, municija i falsifikovana dokumenta, a interesantno je da su novac stečen prodajom droge uložili u kupovinu četiri stana i lokala u kojem su otvorili mesaru.

Osim toga, Rakidžija održava intenzivne kontakte i sa višestrukim osuđenikom i jednim od glavnih krijumčara marihuane alternativnim putnim pravcima iz Crne Gore u Srbiju Dejanom Cvijovićem zvanim „Lipsara“ iz mesta Jabuka, koji je u našu zemlju u prethodnom periodu ilegalno prebacivao pripadnike crnogorskih kriminalnih klanova koji imaju izrečenu meru zabrane ulaska u Srbiju, ali i sa Veliborom Ćirovićem poreklom iz Prijepolja, bivšim telohraniteljem pok. Sredoja Šljukića zvanog „Šljuka“, koga su na području Beograda likvidirali pripadnici tzv. zemunskog klana.

Reklo bi se da je ovaj primer i više nego dovoljan da ilustruje ko su strukture koje zaista stoje iza organizacije tzv. ekoloških protesta u našoj zemlji, zbog čega ostaje nada da će im svi osvešćeni građani u što skorijem roku okrenuti leđa i distancirati se od njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane