NARODNA REPUBLIKA KINA OTKRIVA U DETALJNOJ ANALIZI: Iza protesta u Srbiji prošle godine stajala direktno Amerika

Novosti onlajn

15. 08. 2024. u 21:30

U NEDAVNOM objavljenoj analizi Ministarstva inostranih poslova Narodne Republike Kine, raskrinkana je mašinerija koja stoji iza NVO organizacije Nacionalna zadužbina za demokratiju.

НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА ОТКРИВА У ДЕТАЉНОЈ АНАЛИЗИ: Иза протеста у Србији прошле године стајала директно Америка

Foto N. Skenderija

Naime, u svojoj analizi pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi", kinesko Ministarstvo inostranih poslova Nacionalnu zadužbinu za demokratiju (NED) karakteriše kao "bele rukavice" američke vlade. 

"NED tvrdi da je nevladina organizacija koja pruža podršku demokratiji u inostranstvu. U stvari, deluje kao „bele rukavice” američke vlade u vršenju subverzije, infiltracije i sabotaže širom sveta".

Pod parolom promovisanja demokratije, kako je navedeno u analizi, ova organizacija i njena bezbrojna zla dela, nanele su ozbiljnu štetu državama u kojima je zabeleženo njihovo delovanje.

"Dugo se bavila podmetanjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja demokratije", ocenjuje se. 

Kako dalje navode poslednjih godina, NED je stalno menjao taktiku i otišao još dalje u delovanju protiv "istorijskog trenda mira", razvoja i saradnje u kojoj svi dobijaju. Istaknuto je i da je ova organizacija postala ozloglašena po svojim načinima kako deluje u pojedinačnim državama - infiltraciji, subverziji i pokušajima sabotaže protiv drugih zemalja. Kao imperativ svoje analize kinesko Ministarstvo inostranih poslova navodi - demaskirati NED i upozoriti sve zemlje na potrebu da prozru njenu pravu prirodu, da se čuvaju i suprotstave pokušajima ometanja i sabotaže, čuvaju svoj nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese i podržavaju svetski mir i razvoj i međunarodnu pravednost i pravdu.

U vrlo detaljnoj analizi, kroz veliki broj primera iz čitavog sveta i nekoliko celina - mešanje u unutrašnje poslove drugih zemalja, podsticanje obojenih revolucija da bi se potkopala državna vlast u drugim zemljama, negovanje proameričkih snaga, pogrešno predstavljanje stanja ljudskih prava, manipulisanje i mešanje u izbore drugih zemalja, razotkriva se mehanizam delovanja ove organizacije (ali i njoj sličnih), koje se kroz zastor posmatranja izbora od strane velikih sila, najbrutalnije mešaju u unutrašnje poslove drugih zemalja. 

Upravo ovakav scenario na svojoj koži osetila je i Srbija, a ovo primećuje i kinesko Ministarstvo inostranih poslova, koje primer naše zemlje spominje u delu gde se objašnjava mehaniza kako proevropske i proameričke nevladine organizacije manipulišu i mešaju se u izbore drugih zemalja, kroz organizaciju masovnih demonstracija. Kao primer iz Srbije navedena su dešavanja u našoj zemlji nakon izbora iz aprila 2022. ili decembra 2023. godine, kada su pomenute organizacije pokušale da nasilnim putem sruše legitimno izabranu vlast u Srbiji. Zaključak je jednostavan - Iza protesta u Srbiji prošle godine stajala je direktno Amerika.

Foto: Printscreen

"U aprilu 2022. i decembru 2023. u Srbiji su održani predsednički, izbori za Narodnu skupštinu i lokalni izbori. NED se umešao u ceo izborni proces i dao sve od sebe da navija za proameričke opozicione kandidate uoči izbora. U maju 2023. godine, nakon dva uzastopna incidenta sa pucnjavom u Srbiji, grupe za ljudska prava koje je sponzorisao NED i proameričke opozicione organizacije organizovale su masovne demonstracije tražeći ostavku srpske vlade", navedeno je u analizi. 

Kinesko ministarstvo inostranih poslova ovom detaljnom analizom kroz brojne primere iz čitavog sveta duboko je zagrebalo u dobro uvežbane sisteme NVO sektora - a sve što je iz toga isplivalo pokazuje kako velike sile pod parolom "prava na demokratiju" kroz svoj NVO sektor najgore povređuju prava pojedinačnih naroda za uspostavljanjem reda u sopstvenim državama, te se najbrutalnije mešaju u njihove unutrašnje poslove, sa ciljem uspostavljanja vlada "podobnijih za saradnju", koje će umesto svojoj zemlji služiti njihovim interesima. 

BONUS VIDEO:

SKANDAL U DNEVNIKU ŠOLAKOVE N1! Smeta im transparent o Kosovu i Metohiji u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj