OVO SAMO IMA KOD OPOZICIJE: Smeta im što je "mrtva reka" u Boru postala bistra i čista (VIDEO)

Novosti online

16. 08. 2024. u 15:23

NA televiziji N1 objavljen je prilog o Borskoj reci, gde je ovoj televiziji zasmetalo to što je ta reka čista.

ОВО САМО ИМА КОД ОПОЗИЦИЈЕ: Смета им што је мртва река у Бору постала бистра и чиста (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/N1

Naime, voditelj se na početku priloga zapitao kako je moguće da je ta reka čista i zašto vlast o tome ćuti.

- Zašto baš sada da mrtva reka postane čista i bistra, pitaju se 15 puta sa N1 u prilogu koji traje 5,46 sekundi.

O ovom prilogu N1 autorski tekst Gradiše Katića objavljen je u nedeljniku Afera, a njegova zapažanja prenosimo u celosti.

"Kada čovek pomisli da više – nema dalje! Kraj! Pojavi se N1 sa svojim prilogom, a u njemu sa jednom zbunjenom staricom iz sela Krivelj kod Bora i dva ekologa koji se, zamislite – zalažu za prljave otpodne vode, i kojima smeta čista Borska reka.

-Kako i zašto baš sada od mrtve reke, da postane bistra i čista, pitaju se ekolozi. N1 traži novu aferu da bi rušila Vučića, tamo gde je to ravno apsurdu. Aman, ljudi, što bi rekao D. J. Vučko – pa dokle više. Šta god se uradi dobro, vama ne valja.

-Zašto baš sada da mrtva reka postane čista i bistra, pitaju se 15 puta sa N1 u prilogu koji traje 5, 46 sekundi.

I da stvar bude još luđa ovaj TV-prilog se masovno širi društvenim mrežama. Što bi rekli – čega se pametan stidi, budale se ponose! Vasiono, otvori se!

Drage kolege, živeo sam u Boru 1978–1980. i prolazio pored Borske reke koja je zaista bila mrtva. Ne samo da nije moglo nijedno živo biće da živi u njoj, nego je izgledalo kao da ovom rekom teče neprerađeno ulje. Bukvalno tako, možda još i gore. I to je trajalo decenijama.

Kinezi na otvaranju tunela kroz koji teče Kriveljska reka

Sve dok Kinezi nisu zakupili, ili već šta, Borski rudnik. I uložili milijarde evra, između ostalog, i u ekologiju. I od najprljavije reke u Evropi napravili bistru reku. Ali to za N1 i kvaziekologe ništa ne valja, “kako i zašto baš sada”?

Kako da rušimo predsednika Aleksandra Vučića, ako “mrtva reka” posle 100 godina postaje ponovo bistra i vraća nekadašnje ime Bela reka.

Put do tunela Kriveljske reke

Dragi ekolozi, pre godinu dana, preciznije jula 2023. Kinezi su svečano otvorili tunel dugačak 8 kilometara, širok 5 m i visok oko tri metra. Kroz taj tunel sada teče Kriveljska reka, da ne bi došla u dodir sa jalovinom sa površinskog kopa i eventualno bila zagađena. Da, Kriveljska reka skrenuta je sa svog dosadašnjeg toka i teče 8 kilometara kroz taj tunel koji su braća Kinezi napravili samo zbog reke, Borana i Srbije. Uostalom, i zbog vas ekologa!

Ekolozi iz Vražogrnca i Bora očigledno ništa ne znaju o tome, kao što ne znaju ni o mrtvoj reci.

Na obeleženom mestu je probijen tunel posle godinu i po dana kopanja

Njih to u stvari i ne zanima. Njihova ekologija je samo u rušenju Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Po direktivi Amerike zato što su rudnik kupili Kinezi, a ne Amerikanci ili Kanađani.

I na kraju pogledajte video koji je apsurdan do ludila, verujemo da ne može biti luđi.

Ovo ima samo u Srbiji, tačnije u srpskoj opoziciji", navodi se u tekstu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje