ZELENO-LEVI FRONT ODLUČIO: Protestna vožnja u Prijepolju za prava Bošnjaka, litijum u drugom planu

Novosti online

19. 08. 2024. u 14:26

PROTESTNA vožnja koja je danas zakazana u Prijepolju prvobitno je bila najavljena kao antilitijumski događaj od strane Dragane Rakidžije ispred „Ekološkog pokreta Prijepolje“.

ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ ОДЛУЧИО: Протестна вожња у Пријепољу за права Бошњака, литијум у другом плану

Foto

Međutim, saznajemo da je organizaciju ovog skupa u potpunosti preuzeo lokalni ogranak Zeleno-levog fronta i njihova aktivistkinja iz Prijepolja Tatjana Dragutinović, koja je kao primarnu nametnula temu međuetničkih odnosa i prava Bošnjaka na ovom području.

Iz tog razloga, u lokalu se pronela vest da je Tatjana Dragutinović uputila poziv učesnicima da tokom protestne vožnje istaknu što više zastava bošnjačke nacionalne manjine, kako bi se jasno potencirala politika lokalnog odbora ZLF, dok se za njih tema litijuma podrazumeva i služi samo kao povod okupljanja.

Među revoltiranim pristalicama Dragane Rakidžije kruže komentari da se očigledno radi o projektnoj obavezi koju je ZLF preuzeo pred stranim finansijerima za promociju međuetničke agende, jer je poznato da je ova stranka još iz vremena „žute patke“ finansirana od strane američkih fondova „Soroš“ i „Rokfeler“, kao i nemačke političke fondacije „Hajnrih Bel“.

Sa druge strane, prijepoljski ZLF nastoji da se maksimalno distancira od Dragane Rakidžije, jer su nezadovoljni njenom lošom reputacijom usled brojnih veza koje ona održava sa osobama iz kriminogenog miljea, pre svega sa područja Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA: Sačuvajmo ravnotežu između razvoja i zaštite prirode