PRIPREME ZA BEOMAJDAN U PUNOM ZAMAHU: Nabavljaju se šatori i planiraju "molotovljevi kokteli"

Novosti online

19. 08. 2024. u 17:03

Uprkos opštem utisku da su se organizatori neuspele „obojene revolucije“ od 10. avgusta u Beogradu, u potpunosti povukli i prešli u defanzivu, zapravo je u toku njihovo prestrojavanje i pripreme za septembarski Beomajdan.

ПРИПРЕМЕ ЗА БЕОМАЈДАН У ПУНОМ ЗАМАХУ: Набављају се шатори и планирају молотовљеви коктели

Foto: Rojters

S obzirom da njihovi inostrani finansijeri i instruktori računaju da će tokom septembra uslediti povoljniji vremenski uslovi i masovni povratak stanovnika Beograda sa letnjih odmora, trenutno zatišje se koristi za gotovo militantne pripreme Beomajdana.

Među brojnim aktivistima ovdašnjeg prozapadnog nevladinog sektora javna je tajna da je u toku intenzivna nabavka velikog broja šatora, a tim povodom sve oči su uprte u NVO „Građanske inicijative“ kao najagilniju i najspremniju organizaciju za akciju.

Određenu zabrinutost i podele među organizatorima Beomajdana izaziva ispoljena spremnost organizacije „Mlavska vojska“ da napravi ogromnu količinu „Molotovljevih koktela“, koji bi tokom Beomajdana bili bacani pod noge odredima policije.

Ovoj strategiji se najviše protivi pokret „Kreni promeni“ koji se zalaže za princip „obojene revolucije“ po kome treba pridobiti policiju na svoju stranu, a Savo Manojlović bi se u haosu Beomajdana proglasio za prelaznog ministra unutrašnjih poslova.

Inače, u javnosti malo poznata „Mlavska vojska“ već duže vreme ima logističku podršku iz inostranstva posredstvom „EU Resurs centra“ i „Beogradske otvorene škole“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN KADA SE SLAVI ŽIVOT: Dobrovoljno davanje krvi - nesebičan čin koji spasava ljude