OTKRIVAMO: Hrvatski prsti iza protesta u Užicu

Novosti online

20. 08. 2024. u 13:35

IZA tzv. ekološkog protesta koji je zakazan za večeras u Užicu, navodno zbog rada užičke deponije „Duboko“ bez adekvatnih dozvola, krije se još jedan pokušaj bliskih saradnika jednog od lidera opozicionog „Zeleno-levog fronta“ (ZLF) Radomira Lazovića da monopolizuju i zloupotrebe „ekološke“ proteste u ovom gradu kako bi se što bolje pozicionirali na lokalnoj političkoj sceni.

ОТКРИВАМО: Хрватски прсти иза протеста у Ужицу

Foto: Profimedia

Pritom, ZLF već duži niz godina ostvaruje više nego blisku saradnju sa drugom po snazi članicom vladajuće koalicije u Nemačkoj, deklarativno ekološkom partijom „Zeleni“, čijim fondovima može da zahvali za samo svoje postojanje. „Zeleni“ su inače poznati po tome što je njihov bivši lider, tadašnji vicekancelar i savezni ministar spoljnih poslova Nemačke Joška Fišer zdušno podržavao NATO agresiju na SRJ 1999. godine, te što je jedna od njihovih aktuelnih „vedeta“ izvestilac Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Viola fon Kramon, čiji je mandat obeležen podrškom kriminalnom i zločinačkom režimu Aljbina Kurtija, uz upadljivo zatvaranje očiju na progon i stradanje Srba na KiM.

Ipak, u trenutnim okolnostima još veći značaj ima tesna saradnja ZLF sa sestrinskom hrvatskom političkom strankom „Možemo“ gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, koja je deo iste tzv. ekološke mreže koja se finansira preko nemačkih „Zelenih“ i sa njima povezane političke fondacije „Hajnrih Bel“, a čija je zajednička agenda usmerena na destabilizaciju vlasti u Srbiji pod izgovorom navodne borbe za zaštitu životne sredine i zabranu eksploatacije litijuma i drugih rudnih bogatstava.

Ako se to ima u vidu, potpuno je jasno da kroz zloupotrebu i prisvajanje aktuelnih „ekoloških“ protesta u Užicu na političku scenu u ovom gradu, pored ZLF, „na mala vrata“ žele da uđu i hrvatski „ekolozi“, oko čijih stvarnih namera prema Srbiji ne postoji nikakva dilema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan