STANO O OTVARANJU MOSTA NA IBRU: Stav Brisela je nepromenjen, savetujem Prištini da ne deluje jednostrano

M.St.

20. 08. 2024. u 14:51

PORTPAROL Evropske unije Peter Stano naglasio je da je stav Brisela po pitanju mosta na Ibru nepromenjen i da savetuje Vladi Kosova da ne deluje jednostrano i nekoordinisano, već da sluša međunarodne partnere i bilo kakve odluke o tome donosi u okviru dijaloga.

СТАНО О ОТВАРАЊУ МОСТА НА ИБРУ: Став Брисела је непромењен, саветујем Приштини да не делује једнострано

Foto: Jutjub printskrin/European Commission

Stano je na konferenciji za novinare rekao da se razgovori o ovom pitanju nastavljaju i da je stav međunarodnih partnera da treba izbegavati "jednostrano i nekoordinisano delovanje" Vlade tzv. Kosova.

- Stav Evropske unije u vezi sa mostom na Ibru je jasno izrečen proteklih dana i nedelja i saopšten partnerima u Prištini. O tome je opširno razgovarano sa svim ostalim partnerima unutar EU, SAD, Nato i Kforom. Stav EU se nije promenio. Nema šta novo da se doda, samo da ponovim da su u toku diskusije i interakcije o ovom pitanju, u skladu sa stavom EU da treba izbegavati jednostrano i nekoordinisano delovanje i da se o ovom pitanju razgovara u okviru dijaloga. To je tačka gledišta svih kosovskih partnera i saveznika. Vlasti Kosova učinile bi sebi i svojim građanima dobru uslugu kada bi slušale i poslušale poruke partnera i saveznika - izjavio je Stano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!