MINISTARKA ĐEDOVIĆ ODGOVORILA ĐILASU: Zakon o rudarstvu je promenjen dok je on bio na vlasti, ali na štetu države!

Novosti online

21. 08. 2024. u 15:17

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubarka Đedović Handanović odgovorila je na izjave Dragana Đilasa o zakonskom uređenju rudarstva.

МИНИСТАРКА ЂЕДОВИЋ ОДГОВОРИЛА ЂИЛАСУ: Закон о рударству је промењен док је он био на власти, али на штету државе!

Foto: Instagram

- Povodom populističkih predloga Dragana Đilasa o zakonskom uređenju rudarstva u Srbiji, podsećam da je zakon promenjen dok je on bio na vlasti, ali na štetu države!

Zakoni od 1995. do 2005. godine davali su prioritet nosiocu istraživanja, ali nije mogao postati nosilac eksploatacije bez ugovora sa državom. Izmene Zakona o rudarstvu iz 2006. ukinule su obavezno ugovaranje sa državom.

Ministarstvo rudarstva i energetike priprema izmene Zakona o rudarstvu kako bi još više ojačalo kontrolu i zaštitilo interese države!

Što se tiče zabrane izvoza sirovina, to je bajkovit predlog s obzirom na međunarodne obaveze Srbije, posebno u vezi sa EU. Da li Đilas predlaže prekidanje odnosa sa EU i izolaciju Srbije i od ostatka sveta?

Slično pitanje se postavlja i za predlog o nacionalizaciji imovine i prava investitora—da li to ima za cilj da otera investitore (kako domaće tako i strane) ili poboljša investicionu klimu? Jel to podrazumeva izolaciju Srbije ili napredak Srbije? Ne želi odnose sa Kinom i Rusijom, a onda predlaže prekidanje pristupnih pregovora sa EU, takvim zakonodavnim rešenjima. Liči da mu je cilj da izoluje Srbiju i prekine dalji rast i napredak naše zemlje. A izolacija od celog sveta znamo šta bi nam donela, i politicki i ekonomski.

Rudarstvo je ključni sektor za razvoj naše privrede i ekonomije, tako je bilo vekovima unazad i biće ubuduće, i zato ga treba uređivati odgovorno i temeljno, a ne iznositi paušalne, populističke i bajkovite predloge koji ni na papiru ne izgledaju dobro, a kamoli u praksi - navela je ministarka u svojoj objavi.

BONUS VIDEO: KOKANOVIĆ PRIZNAO DA JE CILj PROTESTA RUŠENjE VUČIĆA! Znao da čini krivično delo, nastavlja da preti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan