GRENEL UDARIO NA KURTIJA: SAD finansiraju njegove opasne akcije, 3,5 miliona dolara je čista korupcija!

Tanjug

22. 08. 2024. u 09:43

SPECIJALNI izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kritikovao je Agenciju SAD za međunarodni razvoj (USAID), koja je dodelila Prištini oko 3,5 miliona dolara pomoći nazivajući taj potez "čistom korupcijom".

ГРЕНЕЛ УДАРИО НА КУРТИЈА: САД финансирају његове опасне акције, 3,5 милиона долара је чиста корупција!

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/AP

Grenel je dodelu bespovratne pomoći Prištini od strane USAID-a juče doveo u vezu sa prisustvom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na konvenciji Demokratske stranke SAD koja se održava u Čikagu.

On je u objavi na društvenoj mreži Iks rekao da SAD sada finansiraju "Kurtijeve jednostrane i opasne akcije" koje su osudile i pozvao generalnog inspektora Stejt departmenta da ispita ovaj grant i zašto se baš sada dodeljuje.

Grenel je takođe uputio kritiku na račun američkog senatora Krisa Marfija zbog sastanka sa Kurtijem.

On je na društvenoj mreži Iks naveo da je čitav svet osudio Kurtijeve jednostrane akcije koje destabilizuju region.

- Svi – NATO, Nemci, Francuzi, EU, Trampova administracija i Bajdenova administracija – jasno su stavili do znanja da Aljbin Kurti pravi probleme - saopštio je Grenel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!