MINISTAR MALI: Održali smo sednicu Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (FOTO)

Novosti online

22. 08. 2024. u 12:13

ODRŽALI smo sednicu Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma na kojoj su razmotrena ključna aktuelna pitanja u sistemu borbe protiv pranja novca, finansiranja terorizma i finansiranja širenja oružja za masovno uništenje.

МИНИСТАР МАЛИ: Одржали смо седницу Координационог тела за спречавање прања новца и финансирања тероризма (ФОТО)

Foto: Printscreen

Napisao je prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali na Instagram nalogu.

- Sagledan je napredak nadležnih organa na ažuriranju nacionalne procene rizika u ovim oblastima i postignut dogovor o sledećim koracima. Iznesen je i predlog da se što pre pristupi izmenama i dopunama odgovarajućih propisa radi ublažavanja prepoznatih rizika koji proističu iz upotrebe gotovine.

- Koordinaciono telo je takođe usvojilo i Izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za period 2022 – 2024 uz Strategiju za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma koji će biti dostavljen članovima Vlade radi informisanja.

- Koordinaciono telo je takođe konstatovalo informaciju o toku priprema za šesti krug evaluacije Republike Srbije od strane Komiteta Saveta Evrope MONEYVAL i dogovoren dalji plan rada i saradnje sa ovim komitetom.

- Koordinaciono telo za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma je mehanizam koordinacije državnih organa u oblasti borbe protiv pranja novca, finansiranja terorizma i finansiranja širenja oružja za masovno uništenje. Okuplja 50 članova iz 23 institucije i redovno se sastaje radi ostvarivanja efikasne saradnje i koordinacije poslova tih organa u ovoj oblasti- navodi se u objavi.

BONUS VIDEO: MINISTAR MALI GLASAO: Građansku dužnost obavio na Zvezdari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!