POLITIČKA OTIMAČINA OKO PROTESTA: Varnice između Zeleno-levog fronta i „Eko straže“

Novosti online

25. 08. 2024. u 13:46

VELIKO nezadovoljstvo među organizatorima neuspele obojene revolucije pod nazivom „Beomajdan“, izazvao je najnoviji potez Bojana Simišića, prevodnika organizacije „Eko straža“, koji je za 31. avgust prvobitno najavio, a ubrzo zatim i otkazao protest ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu.

ПОЛИТИЧКА ОТИМАЧИНА ОКО ПРОТЕСТА: Варнице између Зелено-левог фронта и „Еко страже“

OTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Simišić se zbog toga naročito našao na udaru Zeleno-levog fronta, koji je sa entuzijazmom nameravao da preuzme rukovođenje novim pokušajem obojene revolucije ispred zgrade RTS.

Zeleno-levi front posebno zamera Simišiću što je kao razlog za otkazivanje protesta naveo Bajagin koncert, a što je dovelo do opšteg podsmeha javnosti prema prozapadnoj opoziciji kao organizatorima „Beomajdana“.    

Ujedno, čelnicima Zeleno-levog fronta naričito smeta što Simišić sprovodi svoj „eko aktivizam“ sa produženog letovanja u pauzama između dva ronjenja, kao i to što se nije solidarisao sa aktivistima „Eko straže“ koji su pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja, zbog čega su i bili privedeni. 

Zbog svih dešavanja, Zeleno-levi front sve glasnije optužuje Simišića i druge samostalne ekologe za politički amaterizam, koji je doveo do sloma „Beomajdana“.  

Aktuelne aktivnosti Zeleno-levog fronta svedoče o sve izraženijoj nameri opozicionih političkih stranaka da demaskiraju svoje delovanje iz drugog plana i otvoreno se stave na čelo antilitijumskih protesta, a što već danima najavljuju za septembar kao „vruću jesen“ i novi pokušaj obojene revolucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)