OTKRIVAMO: Ko stoji iza najavljenog tzv. ekološkog protesta u Priboju

Novosti online

27. 08. 2024. u 11:35

JEDAN od glavnih organizatora protesta protiv istraživanja i potencijalne eksploatacije litijuma u Priboju, najavljenog za 28. avgust, jeste aktivista sindikata „Sloga Priboj“ Radiša Gole.

ОТКРИВАМО: Ко стоји иза најављеног тзв. еколошког протеста у Прибоју

Foto: A.Rovčanin

Gole na Trgu „FAP-a“ u Priboju, na kojem će se održati pomenuti „antilitijumski“ protest, poseduje nelegalnu tezgu, na kojoj prodaje širok asortiman alata i proizvoda za domaćinstvo. Inače, na pomenutom trgu je protivpravno postavljen veći broj tezgi, čiji vlasnici prodaju različitu robu i proizvode, opirući se namerama opštinskih vlasti da urbanistički urede taj prostor i uklone nelegalno postavljene objekte.

Gole, pored toga što ne poseduje dozvole za bavljenje trgovinom i izbegava plaćanje predviđenih taksi, na koji način u dužem periodu stiče protivpravnu imovinsku korist i oštećuje budžet Srbije, istovremeno stvara nelojalnu konkurenciju lokalnim privrednim subjektima koji su registrovani za obavljanje pomenute delatnosti.

Stoga, može se reći da najavljeni protest u Priboju predstavlja još jednu potvrdu već ustanovljene pravilnosti – da među organizatorima „antilitijumskih“ i drugih nazoviekoloških protesta širom naše zemlje, iako se iz petnih žila trude da se predstave kao neprikosnoveni moralni autoriteti, preovlađuju osobe sklone najrazličitijim oblicima mahinacija i manipulacija.

BONUS VIDEO: Ideolog opozicije priziva 5. oktobar: Glavni cilj protesta je rušenje Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)