NA POTEZU NVO „GRAĐANSKE INICIJATIVE“: Očekuje se saopštenje za javnost sa jučerašnjeg sastanka sa stranim ambasadama

Novosti online

27. 08. 2024. u 17:16

Nakon što su se pojavile spekulacije da je tokom jučerašnjeg dana održan sastanak ovdašnjeg nevladinog sektora sa zapadnim ambasadama, a radi dobijanja daljih smernica iz inostranstva za organizovanje „vruće jeseni“ u Srbiji i obojene revolucije Beomajdan, za sada je sve ostalo pod velom tajnosti.

НА ПОТЕЗУ НВО „ГРАЂАНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ“: Очекује се саопштење за јавност са јучерашњег састанка са страним амбасадама

OTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Shodno deklarativnom zalaganju nevladinih organizacija za princip transparentnosti, a što uglavnom čine u okviru projekata koji im se plaćaju sa Zapada, javnost ima pravo da zna o čemu je na ovom sastanku razgovarano.

U maniru dobre komunikacione strategije i prakse, za očekivati je da će NVO „Građanske inicijative“ i „Beogradski centar za bezbednosnu politiku“, kao glavni organizatori ovog tajnovitog okupljanja, izdati saopštenje za javnost i obavestiti zainteresovane građane kako će se dalje odvijati obojena revolucija Beomajdan.

U iščekivanju ovakvog razvoja događaja, ekskluzivno saznajemo da su na sastanku glavnu reč vodili američki i britanski mentori, uz nezaobilazne predstavnike USAID-a, kao najvažnijeg sponzora „Građanskih incijativa“.

Ujedno, iskorišćena je ova prilika da nevladini aktivisti strancima denunciraju nacionalne i desne organizacije i pojedince, uz insistiranje da se iz antilitijumskih protesta odstrani retorika srpskih domaćina, a fokus prebaci na suzbijanje rudarenja i tzv. „malignog uticaja“ Kine, čime se inače bave USAID i „Građanske inicijative“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOZZART ASISTIRA, KLUBOVI POBEĐUJU: Nova oprema stigla na adrese više od 400 sportskih klubova