"NIJE NORMALNO DA SE POSLOVNICE OTVARAJU UZ DUGE CEVI" Petković: Otvaranje tzv. Pošte Kosova novi jednostrani potez Prištine

Novosti online

29. 08. 2024. u 13:45

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je pompezno otvaranje poslovnice takozvane Pošte Kosova na severu Kosova i Metohije, u čisto srpskoj sredini, novi u nizu jednostranih i protivpravnih poteza Prištine koji predstavlja direktno kršenje dosadašnjih sporazuma u Dijalogu i zbog toga je njen rad ilegalan.

НИЈЕ НОРМАЛНО ДА СЕ ПОСЛОВНИЦЕ ОТВАРАЈУ УЗ ДУГЕ ЦЕВИ Петковић: Отварање тзв. Поште Косова нови једнострани потез Приштине

foto Kancelarija za KiM

On je istakao da je pitanje funkcionisanja poštanskih usluga tema koja mora da bude razmatrana isključivo u okviru Dijaloga, kako se eksplicitno navodi u dva dokumenta sa kojim su se saglasili i Beograd i Priština - Aranžmanu o telekomunikacijama iz 2013. godine, gde se u tački 5 govori o pitanju poštanskih usluga, a ovaj dogovor je potom potvrđen i Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine u čijoj su izradi učestvovali i predstavnici Prištine. 

- Zbog toga se Kurtijeve poštanske ekspoziture na severu KiM nelegalno postavljaju i otvaraju, dok Aljbin Kurti nasilno i uz duge cevi zatvara ekspoziture Pošte Srbije koje na ovim prostorima posluju decenijama. Pritom, Priština je tokom svojih protivpravnih akcija primenjivala pravnu i fizičku represiju nad zaposlenima u srpskim poštanskim poslovnicama - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, uzimajući u obzir slovo dijaloga i dosad postignute sporazume, ovo teatralno otvaranje takozvane Pošte Kosova u severnom delu Kosovske Mitrovice ništa je drugo do prst u oko Evropskoj uniji i međunarodnim predstavnicima čime Aljbin Kurti osiono demonstrira da za njega postignuti sporazumi ne važe i da je jedino validna njegova samovolja, dok je za njega Dijalog mrtvo slovo na papiru koje svakog dana gazi svojim akcijama na severu KiM. 

- O tome svedoči i prisustvo takozvanih Kurtijevih ministara na severu Kosova i Metohije koji uz pratnju dugih cevi otvaraju ove ilegalne poslovnice. Naprosto, nije normalno da se poštanske poslovnice otvaraju uz duge cevi - ta činjenica dovoljno govori sve! - rekao je Petković.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Au, šta sve čeka FK Crvena zvezda...