JA SE NE BOJIM DA TO OTVORENO KAŽEM Vučić u Češkoj: Jedina smo zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji

Novosti online

31. 08. 2024. u 13:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Češkoj o Rusiji i tome što je Srbija jedina zemlja koja nije uvela sankcije toj zemlji.

ЈА СЕ НЕ БОЈИМ ДА ТО ОТВОРЕНО КАЖЕМ Вучић у Чешкој: Једина смо земља у Европи која није увела санкције Русији

Foto: Tanjug/Kremlin Pool Photo via AP

Ljudi kažu da imate odnos sa Putinom koji je problematičan, kako odgovarate na to i da li pravo igrate na dve strane, rekla je moderator panela na kom je učestvovao Vučić.

- Koje odnose imam sa Putinom? Vi ste rekli da imam, pitam vas koje imam. Ja održavam odnose? Nisam razgovarao sa njim 2 i po godine, od kada je počeo rat. Rekli ste da održavam odnose, a nisam pričao sa njim od rata za razliku od mnogih drugih lidera  koji su pričali sa njim, mnogi evropski lideri jesu, ja nisam. Vi iz nekog razloga ste hteli da kažete da ja jesam, a drugi lideri nisu - rekao je Vučić i dodao:

- Da vam kažem oko sankcija, i obe strane. Ne postoje obe strane, mi smo na EU putu, da mi imamo dobre tradicionalne odnose sa Rusijom i toga se ne stidim i nije me sramota. Jedina smo zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, nisam uplašen da to kažem otvoreno. Sa druge strane osudili smo rusku agresiju na Ukrajinu i u UN. Na kraju, govoreći o humanitarnoj pomoći Ukrajini, sve je o društvenim mrežama, novinarima, propagnda. Kada govorite ko je pomogao sa Zapadnog Balkana, svi zajedno su dali Ukrajini 200 puta manje, nego mala Srbija, i ne pitajte mene, pitajte Ukrajince.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!