OTKRIVAMO: Kako je "Beomajdan" podizan iz stranih letovališta

Novosti online

31. 08. 2024. u 15:07

TRENUTNO jedan od najeksponiranijih tzv. ekoloških aktivista, osnivač pokreta „Eko straža“ Bojan Simišić, ovih dana pokušava da se predstavi kao navodna žrtva represije državnih organa, obmanjujući javnost tezom da je njegova supruga Jelena Janković Simišić neposredno po povratku sa letovanja u Grčkoj dobila sudsko obaveštenje sa nalogom za privođenje, iako je zapravo reč o pozivu na parnični postupak u vezi sa izvesnom ostavinskom raspravom.

ОТКРИВАМО: Како је Беомајдан подизан из страних летовалишта

Foto: EPA

Na ovaj način, Simišić nastoji da zamaskira činjenicu da je u protekla dva meseca, koliko je proveo na letovanju (a što je, treba li uopšte isticati, nepriuštivo najvećem broju građana naše zemlje), „na daljinu“ organizovao aktivnosti svojih saboraca iz redova samoproklamovanih ekologa, istovremeno se zdušno prepuštajući najrazličitijim vidovima hedonizma na ekskluzivnim turističkim destinacijama. Tako je Simišić, iz izobilja all inclusive smeštaja na toplim morima, kod ostalih aktivista „Eko straže“ i drugih tzv. antilitijumskih organizacija podgrevao duh „Beomajdana“ i podsticao ih na krajnje nepromišljene akcije, poput blokade međunarodnog železničkog putnog pravca, zbog čega su neki od njih bili i privedeni.

Za to vreme, iako na više nego bezbednoj udaljenosti, pokušavao je da o sebi u medijima koji su mu naklonjeni i na društvenim mrežama stvori sliku kao o žrtvi progona, koju po povratku na rodnu grudu čeka hapšenje i presuda po kratkom postupku.

Pa ipak, Simišić je po povratku sa dvomesečnog letovanja sasvim neometano posetio nekoliko beogradskih restorana, pri čemu mu se u tim prilikama nije dogodila ni najmanja neprijatnost. Uprkos tome, i dalje nastavlja sa potenciranjem progona kojem je navodno izložen, pozivajući građane da se u što većem broju okupe na protestu u organizaciji njegovog pokreta ispred zgrade RTS u nedelju, 1. septembra. Međutim, sva je prilika da su njegovu dvoličnost na vreme prozreli i njegovi saborci, te da će i sutrašnji kvaziekološki skup, kao i brojni drugi pre njega, doživeti fijasko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac