TREĆI DAN BLOKIRANE SRPSKE INSTITUCIJE U MITROVICI: Na mostu preko Ibra pojačano prisustvo Kfora

D. Z.

01. 09. 2024. u 08:35

PIRPADNICI tzv. specijalne kosovske policije već treći dan drže u blokadi zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije u koje su upali u petak popodne a prisustvo vojnika Kfora odnosno italijanskih karabinjera na glavnom mostu na Ibru je pojačano.

ТРЕЋИ ДАН БЛОКИРАНЕ СРПСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ У МИТРОВИЦИ: На мосту преко Ибра појачано присуство Кфора

foto d.z.

Zbog jednostrane akcije prištinskog režima Aljbina Kurtija delegacija Srpske liste sastala se juče sa predstavnicima međunarodne zajednice na KIM , ambasadorima zemalja Kvinte, predstavnicima EU , KFOR-a i UNMIK-a zatraživši hitnu reakciju od međunarodne zajednice.

foto d.z.

- Zahtevali smo veće prisustvo KFOR-a na severu Kosova i Metohije i zaštitu srpskog stanovništva koje je na udaru režima u Prištini odnosno angažovanje svih da se sačuva mir na ovim prostorima - navedeno je u sinoćnjem saopštenju Srpske liste posle sastanaka sa međunarodnim predstavnicima dok su iz misije UNMIK- a posle razgovora predstavnika Srpske liste sa šeficom te misije na Kosovu i Metohiji Karolin Zijade istakli da akcije policije na severu pokrajine utiču na bezbednost, stabilnost i mir.

Istog mišljenja su i građani Kosovske Mitrovice i čitavog severa pokrajine koji opominju da su suočeni sa potpunom blokadom od strane tzv ksoovske policije koja je zauzela bukvano sve srpske ustanove i institucije, koja je prisutna sa brojnim punktovima na ovom području.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO JE VUČIĆ RASTURIO LICEMERJE  MILATOVIĆA I OSTALIH POPUT NJEGA: Predsednik Srbije ogolio sve neistine isključivo istinom