ŠOKANTNO: Jedan krak finansiranja Dejana Petra Zlatanovića vodi do Ukrajine?

Novosti online

01. 09. 2024. u 09:15

NAJNOVIJA istraživanja tokova novca kojim se finansiraju aktivnosti usmerene na izazivanje Beomajdana u Srbiji dovela su do neočekivanih otkrića o vezama zapadnih organizacija sa tzv. nacionalnim medijskim akterima u našoj zemlji.

ШОКАНТНО: Један крак финансирања Дејана Петра Златановића води до Украјине?

Foto: Novosti

Konkretno, naši izvori su imali priliku da ostvare uvid u jedan poverljivi američki dokument u kome se doslovno navodi da je Dejan Petar Zlatanović, vlasnik medija “Srbin info”,  citiramo, “korisni idiot” kome treba pružiti finansijsku podršku kako bi mogao u kontinuitetu da emituje različite medijske programe iz studija i sa terena, koji površno gledano, zastupaju čvrste patriotske i nacionalne stavove.

U obrazloženju se dalje navodi da Zlatanović “opskurnom pojavom, uključujući i nesvakidašnji stil oblačenja i fizički izgled sa ćelavom glavom i kratkim perčinom, uz često pozivanje na status invalida”, “neuglednim, mračnim i vizuelno odbojnim prostorom u kome snima medijske sadržaje”, te “kontroverznim i često marginalnim gostima sumnjivog psihičkog stanja”, zapravo uspešno kompromituje i obesmišljava srpsku nacionalnu agendu, jer građani Srbije prirodno osećaju odbojnost i odbijaju da se identifikuju sa Zlatanovićem.

U zaključku citiranog američkog dokumenta se navodi da “medijske persone poput Zlatanovića na duge staze mogu dati određeni doprinos dekonstrukciji srpskih nacionalnih tema, a posledično i srpsko-ruskih veza”, a da su pri tome “materijalni izdaci za njihovo osnaživanje izuzetno mali, te da ne prelaze nekoliko desetina hiljada dolara za jednu budžetsku godinu”.

Kako bi što bolje sakrili put novca, a budući da bi ustaljeni kanali preko Norveške i Švajcarske, kojima se finansiraju prozapadne opozicione snage izazvali sumnju, američki sponzori su se opredelili za tzv. istočnu varijantu, koja podrazumeva vektor koji ide iz Ukrajine preko Poljske.

Ovo je više nego dovoljno da javnost ispolji interesovanje šta Zlatanović ima da kaže na tako ozbiljne optužbe. Međutim, građani nisu ništa manje zainteresovani za mišljenje jednog od najuglednijih srpskih intelektualaca i najprincipijelnijih nacionalnih delatnika u 21. veku dr Dragana Petrovića, da li obelodanjivanje dokaza o američko-ukrajinskoj sprezi sa Zlatanovićem, predstavlja za njega crvenu liniju izdaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!