VUČIĆ SA BRAMERCOM: Korektan i otvoren razgovor sa tužiocem o saradnji Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove

Novosti online

04. 09. 2024. u 11:12

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je glavnog tužioca Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serža Bramerca.

ВУЧИЋ СА БРАМЕРЦОМ: Коректан и отворен разговор са тужиоцем о сарадњи Србије са Механизмом за међународне кривичне судове

foto: Fejsbuk

- Korektan i otvoren razgovor sa tužiocem Bramercom o saradnji Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove, rezultatima Nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina, rasvetljavanju sudbine nestalih, kao i o pravosudnoj saradnji u regionu po ovim temama.

Srbija i Mehanizam nemaju otvorenih pitanja, saradnja je kontinuirana. Istovremeno, postoji potreba za boljom koordinacijom kada je reč o regionalnoj saradnji na pitanjima nestalih, podizanju optužnica i procesuiranju ratnih zločina.

foto: Fejsbuk

 

Ponovio sam da naša zemlja odgovorno pristupa, kako radu sa Mehanizmom, tako i kažnjavanju ratnih zločina pred domaćim zakonodavstvom, jer je pravda za sve žrtve važan deo puta regiona ka pomirenju i boljoj budućnosti za sve naše građane - stoji u objavi na zvaničnom Fejsbuk nalogu predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela