NOVI FIJASKO LAŽNIH EKOLOGA

Novosti online

04. 09. 2024. u 21:26

DA agresivna kampanja samozvanih ekologa nailazi na sve manje pažnje i razumevanja javnosti svedoči i danas održan tzv. antilitijumski protest u Novoj Varoši, u organizaciji lokalnog udruženja „Studenac“. Na pomenutom protestu okupilo se svega oko 180 učesnika, koji su nakon toga prošetali gradskim ulicama.

НОВИ ФИЈАСКО ЛАЖНИХ ЕКОЛОГА

Foto: Novosti

Među okupljenima su bili lider opozicione stranke „Novo lice Srbije“ Miloš Parandilović, aktivistkinja udruženja „Suvoborska greda“ Ljiljana Bralović i „ekološki“ aktivista iz Pranjana Jevđenije Julijan Dimitrijević, koji se ovom prilikom i obratio prisutnima. Inače, deo ionako malobrojnih okupljenih je, očigledno iziritiran nastupom Dimitrijevića kao jedne od najekscentričnijih pojava u okviru „antilitijumskih“ protesta, glasno negodovao tokom njegovog obraćanja, pri čemu su istakli i transparent kojim su ga svrstali u istu „ekipu“ sa opskurnim opoziciono orijentisanim likovima kao što su predsednik fantomskog „Društva srpskih domaćina“ Nićifor-Nik Aničić, folker Milan Topalović-Topalko i hrvatska pevačica Severina Vučković, ali i potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.

Mirne duše se može zaključiti da je ovaj otužni skup pokazao da organizatorima i učesnicima „antilitijumskih“ protesta sve više ponestaje inspiracije i entuzijazma, ali i da pojedini od njih, poput pomenutog Dimitrijevića, izazivaju neskriveni odijum javnosti, zbog čega je i sama dalja perspektiva ovakvih okupljanja više nego upitna.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio