BLOKIRANI ADMINISTRATIVNI PRELAZI: Deveti dan blokade srpskih institucija na KiM

Novosti onlajn

07. 09. 2024. u 08:25

DEVETI je dan blokade zgrada srpskih institucija na severu Kosova i Metohije, a više stotina zaposlenih i dalje ne može na svoja radna mesta.

БЛОКИРАНИ АДМИНИСТРАТИВНИ ПРЕЛАЗИ: Девети дан блокаде српских институција на КиМ

FOTO D.Z.

Svi administrativni prelazi između Kosova i Metohije i centralnog dela Srbije - Merdare, Jarinje, Brnjak, blokirani su kao reciprocitet na mere premijera privremenih prištinskih institucija, rekao je sinoć predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević.

Policija tzv. Kosova je nastavila saslušanja čelnika srpskih institucija. Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je juče, posle saslušanja u tzv.kosovskoj policiji na koje je pozvan zbog navodnog falsifikovanja dokumenata, da je u pitanju klasičan politički proces i udar na sve što ima veze sa Srbijom.

Saslušanje Todića i još četvorice čelnika srpskih institucija na severu KiM usledilo je nakon što su privremene prištinske institucije prošlog petka nasilno zatvorile zgrade institucija Republike Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravio je juče u Prištini kako bi pripremio sledeću rundu dijaloga glavnih pregovarača. Nakon susreta sa prištinskim predstavnikom Besnikom Bisljimijem rekao je dogovoren nastavak dijaloga, bez preciziranja drugih detalja. Izaslanik EU je najavio da je tokom sastanka bilo reči i o otvaranju mosta na Ibru, u Kosovskoj Mitrovici, i ponovio da bi most trebalo da bude otvoren za saobraćaj, ali samo u saradnji "sa međunarodnim partnerima Prištine".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je zbog čega Lajčak sada sporazum o mostu na Ibru izmešta iz briselskog dijaloga, a "do juče je to pitanje najavljivao kao glavnu temu razgovora u Briselu". 

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)