MNOGO TEŠKA STVAR, NASTAVLJA SE PRITISAK NA SRBE! Oglasio se premijer nakon hapšenja mladića na KiM

Novosti onlajn

10. 09. 2024. u 09:35

PREMIJER Miloš Vučević izjavio je jutros da su, prema novim informacijama, u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapšena trojica mladića srpske nacionalnosti, kao i četvrti koji je to sve snimio telefonom.

МНОГО ТЕШКА СТВАР, НАСТАВЉА СЕ ПРИТИСАК НА СРБЕ! Огласио се премијер након хапшења младића на КиМ

Foto: Printscreen/TV Prva

- Po informacijama koje imam, jutros sam se čuo sa Petrom Petkovićem, trojica Srba, mladića srpske nacionalnosti, pretučena su na severu, izvučeni su iz jednog objekta pa pretučeni, a uhapšen je i četvrti koji je to sve zabeležio svojim telefonom, koji je snimao tu represiju i napad na srpske mladiće - rekao je Vučević za TV Prva.

Vučević je rekao da ima informaciju da su priveli jednog od mladića zato što su ga navodno identifikovali u vezi sa protestom Srba prošle godine u Zvečanu.

- Pitanje je gde će i kuda će voditi ta njihova inkvizitorska istraga, ali ono što se nažalost nastavlja je taj pritisak na Srbe svakodnevno - istakao je Vučević.

- Nažalost, nastavlja se pritisak na Srbe, svakodnevne represije nad našim narodom. Ambijent je da ne mogu da ostanu tamo i da opstanu. Mnogo teška stvar - rekao je premijer i istakao da se jedan od roditelja javio i obavestio da će optužba ići u nekom drugom pravcu.

Ističe da nije lako prikupiti informacije sa terena s obzirom na sve opstruktivne mere koje Kurti preduzima. 

- Teška situacija, mnogo muke nas očekuje oko Kosova i Metohije - naveo je on i dodao da Lajčak danas stiže u Beograd, što bi trebalo da bude uvod u sledeću rundu dijaloga u Briselu. 

- Da li će to nečim rezultirati ili ne, to je sada pitanje - ističe Vučević. 

Dodaje da je ostanak Srbije u dijalogu sa Prištinom u Briselu pitanje odgovrnosti - mi ne smemo da ispadnemo krivi ili oni koji su doveli do kraha dijaloga. Kaže da bi se mnogi koji nisu dobronamerni ka našem narodu obradovali na takav potez Srbije. 

- Da li vam je muka u stomaku, i nespokoj, i briga, i nervoza koja nije dobra u ovoj situaciji - ima svega. Vidite da vam neko svaki dan maltretira narod. I to radi iz dva razloga - prvo da bi etnički očistio Kosovo, a onda da bi uvukao Srbiju u sukob. Kurtiju treba konflikt i dalja eskalacija. Kurtiju treba neka naša reakcija koja bi vodila u konfrontaciju, jer onda on ispada žrtva, zato što onda on dobija narativ koji mu treba i za izbore na KiM i pred međunarodnom zajednicom - dodao je premijer Srbije. 

- O čemu on da drugo priča, o auto-putevima, brzim prugama, povećanju plata i penzija? On ima samo jednu agendu - napad na Srbe - zaključuje premijer.

Podsetimo, uhapšeni su M. M. (2005), L. K. (2005), V. J. (2003), R. N. (2005).
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSAD NAJVEĆE OTKRIĆE O STANJU LEGENDARNOG ŠUMIJA! Evo kako je Mihael Šumaher sada i zašto se u terapiji koristi vožnja automobilom