VIŠE HILJADA SRBA NA ULICAMA MITROVICE: Četvoricu mladića uhapšenih i premlaćenih od strane Kurtijeve policije izvode na saslušanje (VIDEO)

D. Z.

11. 09. 2024. u 13:41

ČETVORICA srpskih mladića M. M. (2005), N. R. (2005), V. J. (2003), kao i L. K. (2005) u 14.00 časova biće izvedeni pred sudiju Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici. Oni se terete za navodni napad na službeno lice, a uhapšeni su u noći između utorka i srede kada su se, prema navodima njihovih roditelja, vraćali sa žurke.

ВИШЕ ХИЉАДА СРБА НА УЛИЦАМА МИТРОВИЦЕ: Четворицу младића ухапшених и премлаћених од стране Куртијеве полиције изводе на саслушање (ВИДЕО)

foto d.z.

Zbog brutalnog prebijanja i hapšenja srpskih mladića, kojima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, jutros od deset časova traje protest više hiljada građana Severne Mitrovice ispred policijske stanice, koji uz duvanje u pištaljke uzvikuju „Vratite nam decu“, „Pustite nam decu“.

Budući da su se građani okupili sa gornje i donje strane ulice, pripadnici tzv. kosovske policije rekli su im oko 11.00 časova da se pomere od ulaza u policijsku stanicu kako bi, navodno, nesmetano dovezli mladiće na saslušanje u sud koji se nalazi preko puta stanice policije.

- Rekli su nam da deca neće moći da izađu pred sudiju, odnosno tužioca, dakle, ucenjuju nas da se pomerimo - rekao je novinarima otac Lazara Kovačevića, jednog od uhapšenih mladića, dok se više hiljada građana spustilo ispod stanice policije, prema zgradi Rektorata, odnosno Filozofskog fakulteta, u očekivanju da policija doveze uhapšene mladiće na saslušanje.

foto d.z.

- Hvala svim građanima, drugarima mojih sinova što su se okupili ovde u znak podrške našoj deci - rekla je "Novostima" Sonja Nedeljković, majka uhapšenog Rastka, koji je, prema rečima advokata Miloša Delevića, branioca ovog devetnaestogodišnjeg mladića, brutalno pretučen ne samo prilikom hapšenja, već i tokom davanja izjave u policijskoj stanici. Inače, građani su i dalje na protestu nedaleko od policijske stanice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

METEOROLOZI NAJAVLJUJU KATASTROFU ZA EVROPU: Stiže olujni ćelijski oblak koji upija kišu - ovde moguća čak tri metra snega