DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Sutra prijem kod predsednika Vučića, stižu gosti iz Republike Srpske i Crne Gore

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

14. 09. 2024. u 13:28

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić će sutra primiti učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ: Сутра пријем код председника Вучића, стижу гости из Републике Српске и Црне Горе

Foto: Instagram / Poli Apoloni

Prijem će biti održan u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saoptštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Datum 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

Praznik je ustanovljen 2020. godine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: Predsednik Vučić na promociji najmlađih oficira vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARA ŠKOLA TRENERA: Pep Gvardiola ne koristi društvene mreže, evo kako komunicira sa igračima (VIDEO)