"NAMA JE NAJVAŽNIJE PITANJE KOSOVA" Brnabić: Za Srbe ne postoji veća pretnja od Kurtija

Tanjug

17. 09. 2024. u 09:53

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas da za Srbe na Kosovu i Metohiji ne postoji veća pretnja od Aljbina Kurtija.

НАМА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ ПИТАЊЕ КОСОВА Брнабић: За Србе не постоји већа претња од Куртија

Foto: Printscreen/Pink

Brnabićeva je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, rekla da ne može da razume zašto pojedini mediji pišu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kriv za hapšenja Srba na Kosmetu.

- Izuzetno mi je važno da podvučem da ne mislim da su bilo koji Srbi u bilo kom vremenu bili veća pretnja na Kosovu od Aljbina Kurtija. Nama je najvažnije pitanje Kosova. A da li su oni (Srbi sa Kosova) krivi što Kurti divlja? Nisu. A oni kažu da je Vučić kriv što Kurti hapsi Srbe na Kosovu. To nije tako - naglasila je Brnabićeva.

Ona je navela da opoziciji, odnosno bivšoj vlasti Kosovo nikada nije bila tema, dodajući da su 2001. godine pustili teroriste iz zatvora, a zatim su 2004. godine dozvolili pogrom srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i paljenje crkava i manastira.

Brnabićeva je dodala da je odvajanje Crne Gore 2006. godine bio preduslov da Kosovo proglasi nezavisnost, a da se država tada ponašala kao da joj je laknulo.

Kako je rekla, tek pet godina nakon što je Priština 2008. godine proglasila nezavisnost, pitanje Kosova i Metohije se vratilo na dnevni red, kada je SNS došla na vlast.

Ona je navela da su sve velike zapadne sile, pre dolaska SNS na vlast, priznale nezavisnost Kosova i prebacile to pitanje u EU, dok je vlast u međuvremenu postavila granicu "između Srba i Srba".

- Tek 2014. godine Aleksandar Vučić postaje premijer i zatim predsednik, pa kreće borba i države počinju da povlače priznanje - rekla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: Tadić: Kosovo nije najvažnija tema, treba da se bavimo litijumom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici