ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ ODGOVORILA NIKEZIĆU: Jasno je da se radi o jeftinoj, ali veoma nepromišljenoj i neutemeljenoj političkoj borbi

Novosti online

18. 09. 2024. u 13:45

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović najoštrije je demantovala navode potpredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića da će vlast državnim parama i najvrednijim resursima platiti strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje će Srbiju "sigurno skupo koštati", te da je u pitanju „koruptivni dil“.

ЂЕДОВИЋ ХАНДАНОВИЋ ОДГОВОРИЛА НИКЕЗИЋУ: Јасно је да се ради о јефтиној, али веома непромишљеној и неутемељеној политичкој борби

Foto: Ministarstvo

- Ovakve optužbe nemaju nikakvo pravno utemeljenje. Navodi se i da Srbija mimo tendera, sa Amerikancima gradi solarnu elektranu od jednog gigavata. Istine radi - za izgradnju solarne elektrane bio je održan javni poziv i to u skladu sa zakonom o obnovljivim izvorima energije - objasnila je ministarka.

Ona je podsetila da su pristigle tri ponude iz različitih delova sveta.

- Sve je to bilo javno, transparentno, a pobedio je konzorcijum na čelu sa Hyundai Engineering međunarodnim konglomeratom iz Južne Koreje. Nažalost, po ko zna koji put radi se o jeftinom skupljanju poena ali na veoma opasan način - optužujući ne samo vladu Srbije već i vladu SAD za korupciju! - kaže Đedović Handanović i dodaje:

- Podsećam i da je vlast pre 2012. godine potpisala slične sporazume sa Francuskom i Rusijom. Ali sada Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP), optužuje te iste Francuze sa kojima je za vreme njihove vlasti potpisan MoR za izgradnju metroa u Beogradu! Jasno je da se radi o jeftinoj, ali veoma nepromišljenoj i neutemeljenoj političkoj borbi. Sporazumi koje Srbija ima sa najvećim svetskim silama, jeste efikasnija realizacija projekata i to iz svih oblasti, a sve zarad boljitka građana za koje radimo - završava ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje