RADUJEMO SE SARADNJI SA NAŠIM PRIJATELJIMA IZ ZAMBIJE I AFRIKE: Vučić na panelu "New Alliance Talks"

Novosti online

08. 10. 2024. u 10:02

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić podelio je utiske sa panela „New Alliance Talks – Responsible and Circular Battery Supply Chain“.

РАДУЈЕМО СЕ САРАДЊИ СА НАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА ИЗ ЗАМБИЈЕ И АФРИКЕ: Вучић на панелу New Alliance Talks

Foto: Printscreen

Predsednik je rekao da je ovo odlična prilika za sve one koji se pridružili ovoj globalnoj alijansi, i kada su u pitanju velike prilike, uvek treba razgovarati i o velikim izazovima koji predstoje.

- Kada je reč o rudarenju, sirovinama, mineralima i retkim metalima, moramo sa našim narodom da razgovaramo i o socijalnoj koheziji i o ukupnom lancu vrednosti. Ovde se ne radi samo o rudarstvu, nego i o našoj zajedničkoj budućnosti, jer moramo da proizvodimo sve što nam je za tu budućnost potrebno. To je važno za Nemačku, za svet, ali i za sve nas. Moramo da imamo u vidu da ćemo se svi suočavati sa nedostatkom električne energije i to je nešto za šta moramo da se pripremimo - navodi se u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Spomenuo je i važnost razgovora o ekonomskim pitanjima.

- U današnjem svetu, u kojem svi mogu da govore o različitim političkim presedanima, važno je da razgovaramo o ekonomskim pitanjima, koja će nam pomoći da definišemo našu budućnost, da stvorimo bolje ekonomsko okruženje, da se borimo protiv siromaštva, ali i da naši građani budu mnogo bogatiji nego pre. To će napraviti i bolje okruženje za političke razgovore i najverovtnije će nam pomoći da izbegnemo buduće ratove - dodaje.

- Srbija je uvek bila i biće pouzdan partner, a to očekujemo i od drugih. Radujemo se saradnji sa našim prijateljima iz Zambije i Afrike, a nemačkim domaćinima poručujem da se nadam da ćemo moći da računamo na vašu podršku, ne samo ekonomsku, već i političku, u susret različitim vrstama izazova. Moramo da gledamo u budućnost, a ne na dnevne probleme. Smatram da zajedno možemo da rešimo sva pitanja. Hvala vam što ste nas ugostili i možete da računate na Srbiju, ako i mi budemo mogli da računamo na vas - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

VEROVATNO svi ljudi na svetu u nekom trenutku razmišljaju o tome šta bi učinili kada bi pobedili na lotou. Neki bi spiskali novac na luksuzne automobile, egzotične odmore ili novu odeću, dok drugi razmišljaju o otplati hipoteka ili kupovini kuće ili stana.

07. 10. 2024. u 17:45

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost