U PRVOM KVARTALU 2024. GODINE PROMET NEKRETNINA DOSTIGAO IZNOS OD 1,5 MILIJARDI EVRA: Momirović na konferenciji "Nauči da uspeš",

Novosti online

09. 10. 2024. u 13:25

MINISTAR Tomislav Momirović prisustvovao je konferenciji "Nauči da uspeš", u organizaciji Klaster nekretnina.

У ПРВОМ КВАРТАЛУ 2024. ГОДИНЕ ПРОМЕТ НЕКРЕТНИНА ДОСТИГАО ИЗНОС ОД 1,5 МИЛИЈАРДИ ЕВРА: Момировић на конференцији Научи да успеш,

Foto: Ministarstvo

Uprkos globalnim ekonomskim izazovima, tržište nekretnina u Srbiji beleži konstantan rast, sa podacima koji pokazuju da je u prvom kvartalu 2024. godine promet nekretnina dostigao 1,5 milijardi evra, uz preko 29.000 realizovanih kupoprodaja na tržištu, a najveći udeo u ukupnom prometu nepokretnosti zauzima prodaja stanova, čak 834 miliona evra, sa učešćem od 56% od ukupno prometovane vrednosti, rekao je ministar prilikom obraćanja na konferenciji.

- Povećana potražnja za novim stambenim jedinicama nije rezultat samo interesovanja domaćih kupaca, već i sve većeg broja stranih investitora i naše dijaspore, koja ulaže u nekretnine u Srbiji. U drugom tromesečju 2024. godine, indeks cena stanova beleži rast od 4,68% u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj porast cena i umeren tromesečni rast, ukazuje na stabilnost tržišta nekretnina bez značajnih fluktuacija, što predstavlja pozitivan signal za ekonomiju i buduće investitore -  istakao je Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je ovaj trend dokaz da Srbija nudi sve povoljnije uslove za život i poslovanje, a svetska izložba Ekspo 2027, koja će biti održana u Beogradu, biće značajan katalizator za modernizaciju i transformaciju sektora nekretnina, kao i za celokupan ekonomski i društveni razvoj Beograda i Srbije, podstičući izgradnju novih objekata, modernizaciju postojećih, što će doprineti sveukupnom ekonomskom razvoju naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ PROGOVORIO NA TRI JEZIKA: Odmah stigao odgovor, evo i od koga (FOTO)