Krah Milovana Petrovića i njegovog „Srpskog orla“

Novosti online

10. 10. 2024. u 16:06

LIDER mikroorganizacije „Srpski orao“ Milovan Petrović iz Milićevog Sela kod Požege u poslednje vreme suočava se sa potpunim urušavanjem te marginalne grupacije, koju napuštaju pojedini istaknuti aktivisti.

Крах Милована Петровића и његовог „Српског орла“

Foto: Printskrin

Među njima je i „komandant“ pomenute organizacije za područje Bajine Bašte Ljubiša Dodić, koji je nakon nedavnog sukoba sa Petrovićem istupio iz „Srpskog orla“. Dodić u svom okruženju komentariše da se Petrović potpuno pogubio u iluziji koju je stvorio o sebi kao o „ekološkom krstašu“, smatrajući da je jedini istinski borac za tzv. zelenu agendu u našoj zemlji i da su svi ostali tzv. ekološki aktivisti, kao i opozicioni lideri, obični prevaranti i izdajnici, pri čemu u svojim izlivima besa nije štedeo ni poljoprivrednike niti prosvetare, koje je nazvao pukim ispostavama interesa stranog faktora.

Pri tome, Dodić ističe da je, osim neutemeljenih Petrovićevih očekivanja, za propast „Srpskog orla“ zaslužno i njegovo potpuno neadekvatno i rasipničko raspolaganje sa ionako mršavim finansijama ove organizacije, koje je najvećim delom protraćio na organizovanje pompezno najavljivanih protestnih skupova, koji su odreda pretrpeli fijasko i bili mizerno posećeni. Takođe, u “Srpskom orlu” sumnjaju i da je Petrović deo tih sredstava prisvojio za lične potrebe.

Zbog svega navedenog, prisutne su ocene da „Srpski orao“ doživljava neumitno i bolno prizemljenje, kao i da bi sve dublje i dublje rezignirani i depresivni Petrović uskoro mogao u potpunosti da odustane od političkog i “ekološkog” delovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

NEODOLJIVA PONUDA ZA EGZOTIČNU DESTINACIJU KOJA ODUZIMA DAH