VUČIĆ O PREGOVORIMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Isplatili se napori Nemačke i Francuske

Tanjug

10. 07. 2020. u 20:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su se isplatili napori Nemačke i Francuske da ponovo pokrenu pregovore između Beograda i Prštine i da se nada postizanju obostrano prihvatljivog sporazuma.

ВУЧИЋ О ПРЕГОВОРИМА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Исплатили се напори Немачке и Француске

Foto: D. Milovanović

- Niko ne može da garantuje šta će se desiti na kraju procesa, ali ovo je prva relativno optimistična vest - rekao je Vučić u intervjuu za Rojters, mada nije mogao da precizira kada bi sporazum mogao da bude postignut.

Kosovsko pitanje Rojters inače naziva jednim od "najtežih teritorijalnih sporova u Evropi".

Vučić je nakon video konferencije sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i premijerom privremenih kosovskih institucija Avdulahom Hotijem istakao da želi da pomiri Srbe i Albance, koji su još uvek zastrašeni ratovima 90-ih.

- Ne zanima me da li će se to dogoditi za mesec ili dve godine - rekao je Vučić u pogledu postizanja rešenja.

Agencija podseća da je Kosovo nekoliko godina nakon NATO bombardovanja Srbije proglasilo nezavisnost, što Beograd ne priznaje, a što je preduslov za članstvo Srbije u EU, navodi agencija.

Dijalog Beograda i Prištine je u zastoju skoro dve godine, nastavlja agencija i dodaje da će se razgovori Vučića i Hotija nastaviti u Briselu, a predvodiće ih šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!