"OLUJA" - VEČITA OPOMENA DA BUDEMO JEDINSTVENI: Predsednik DNS Nenad Nešić o etničkom čišćenju

S. M.

04. 08. 2020. u 14:26

PREDSEDNIK DNS Nenad Nešić rekao je da je sećanje na nevino nastradale i prognane u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", najvećem etničkom čišćenju devedesetih godina prošlog vijeka na prostoru bivše Jugoslavije, večna opomena srpskom narodu da se prvenstveno mora osloniti na sebe i biti jedinstven jer samo jedinstven i snažan može opstati.

ОЛУЈА - ВЕЧИТА ОПОМЕНА ДА БУДЕМО ЈЕДИНСТВЕНИ: Председник ДНС Ненад Нешић о етничком чишћењу

Foto: DNS

- Za svakog Srbina, a posebno za one poreklom iz Hrvatske, bolna je činjenica da 250.000 protjeranih, 1.869 poginulih i nestalih, od kojih 550 žena, još uvek čekaju satisfakciju i da bilo koja pravosudna institucija kaže da je to bio zločin i etničko čišćenje. Ne može a da ne boli činjenica da je Haški tribunal oslobodio odgovornosti aktere ovog stravičnog zločina - istakao je Nešić. 

Nešić je podsetio da su Srbi u Hrvatskoj od konstitutivnog naroda postali nacionalna manjina bez osnovnih ljudskih prava, a njihovi domovi nisu obnovljeni. 

- I takva Hrvatska, u kojoj nema pravde za žrtve srpskog naroda, a time ni vladavine prava, u kojoj se ne poštuju ljudska prava, u kojoj se povampirilo ustaštvo, postala je članica EU, a da nije ispunila one osnovne uslove – vladavinu prava i poštovanje ljudskih prava, naglasio je on. 

Nešić smatra da srpski narod ne sme zaboraviti svoju prošlost, ni "Oluju", ni "Maestral", ni Jasenovac, Prebilovce i brojna druga stratišta, te dodaje da sigurnu i prosperitetnu budućnost može izgraditi samo ekonomskim i nacionalnim jačanjem dve srpske države - Srbije i Republike Srpske. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!