SELA DOBIJAJU GRADSKU VODU 2024: Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao o problemima Mladenovčana

M. S.

12. 12. 2021. u 06:20

SVA mladenovačka sela 2024. godine biće priključena na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, a 2023. počeće radovi na rekonstrukciji Sportskog centra.

СЕЛА ДОБИЈАЈУ ГРАДСКУ ВОДУ 2024: Заменик градоначелника Горан Весић разговарао о проблемима Младеновчана

Vesić sa građanima MZ "25. maj", Foto Beoinfo

U okviru proširenja BG voza, plan je da voz ide na 10, 12 do 15 minuta u špicu i 45 van špica. Ovo je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je juče obišao Mladenovac i okolna mesta.

Razgovarajući sa meštanima Vlaške, Vesić je istakao da je u planu da se otvori jedno predškolsko odeljenje, odnosno vrtić, kako mlađa deca ne bi morala da idu u Mladenovac.

- Vlaška je lepo selo pored Mladenovca, ali kao i svako naselje u Beogradu ima svoje probleme - rekao je Vesić.

- Pričali smo o tome kako ćemo ove godine početi sa rekonstrukcijom škole "Bora Lazić" u Vlaškoj, pa ćemo tako uraditi novu fiskulturnu salu i dograditi školu. Ti radovi će početi do kraja sledeće godine i deca će konačno dobiti fiskulturnu salu.

Selo će dobiti vrtić, Foto Beoinfo

Prilikom obilaska Mesne zajednice "25. maj" u Mladenovcu, zamenik gradonačelnika naveo je da je oko 25 miliona dinara Grad obezbedio opštini za uređenje ulaza i stambenih zgrada.

- Blizu Ulice braće Badžak gradiće se i novi vrtić, a počinjemo i sa projektom rekonstrukcije Sportskog centra Mladenovac koji će koštati između 10 i 15 miliona evra, a radovi bi bili započeti 2023. godine - istakao je Vesić.

Govoreći o kanalizaciji, Vesić je podsetio da je Vlaška deo projekta "Čista Srbija", te da će Mladenovac biti jedna od opština koja će potpisati projekat izgradnje kanalizacije u okviru tog projekta.

- To znači da ćemo graditi jedno veliko postrojenje za preradu otpadnih voda u samom Mladenovcu, tri manja u drugim delovima grada i 60 kilometara kanalizacije, od čega će devet biti na teritoriji naselja Vlaška - naveo je zamenik gradonačelnika.

OBNOVA PIJACE

ZAMENIK gradonačelnika ukazao je i na projekat rekonstrukcije gradske pijace za koju je prethodno potrebno rešiti imovinsko-pravne odnose.

- Uradićemo i ogradu oko vrtića u ovom naselju - naglasio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!