OD SURČINA DO NOVOG BEOGRADA KRAJEM GODINE: Izgradnja veze prestonice sa "Milošem Velikim" u punom zamahu i ovih ledenih januarskih dana

Š. Marović

26. 01. 2022. u 08:51

NISKE temperature u prestonici nisu zaustavile radove na izgradnji infrastrukturnih projekata, pa tako radnici kineske kompanije CCCC uređuju brzu saobraćajnicu od Novog Beograda do Surčina.

ОД СУРЧИНА ДО НОВОГ БЕОГРАДА КРАЈЕМ ГОДИНЕ: Изградња везе престонице са  Милошем Великим у пуном замаху и ових ледених јануарских дана

Ministar Momirović sa saradnicima juče u Surčinu, Foto Tanjug

Dužina ovog puta je 7,9 kilometara, a kompletan posao biće završen do kraja godine.

Budući putni pravac povezaće petlju Surčin sa Vojvođanskom i Ulicom Jurija Gagarina na Novom Beogradu, a njegova izgradnja košta 58 miliona evra. Smatra se prvom deonicom auto-puta "Miloš Veliki" i projektovan je za prosečnu brzinu od 80 kilometara na sat.

- Građevinski radovi se izvode uprkos niskim temperaturama, ali moramo da ih završimo na vreme - istakao je ministar građevinarstva Tomislav Momirović, koji je sa predsednikom Surčina Stevanom Šušom juče obišao radove.

- Ovo je najmanji projekat brze saobraćajnice, ali veoma bitan zbog tranzitnog saobraćaja.

Posebno je značajan za Surčin, jer je njegov sastavni deo i petlja Jakovo, koja danas dolazi na Republičku revizionu komisiju. Očekujem da već u narednim mesecima možemo da krenemo u izgradnju te petlje, koja će značajno rasteretiti centar ove opštine.

Ministar Momirović sa saradnicima juče u Surčinu, Foto Tanjug

Saobraćajnica Novi Veograd - Surčin biće gradska magistrala i imaće tri kolovozne trake sa obe strane. Biće urađen i razdelni pojas, obostrane bankine, ivično zelenilo, pešačke staze i na jednom delu dvosmerne biciklističke staze.

- Eksproprijacija na surčinskoj strani je završena, ostalo je nekoliko sporova na Novom Beogradu - istakao je za "Novosti" predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

- Radovi napreduju odličnom dinamikom, već je nasut veliki deo saobraćajnice. Pobijeni su i šipovi za prelaz preko Galovice. Ostaje da se završi projektna dokumentacija za petlju Surčin 1, koja će se nalaziti blizu glavne surčinske petlje i služiće za odlazak vozila ka budućem nacionalnom stadionu.

Ministar Momirović sa saradnicima juče u Surčinu, Foto Tanjug

TRI NADVOŽNjAKA I TRI MOSTA

IAKO je duga samo 7,9 kilometara izgradnja ove saobraćajnice predstavlja pravi građevinski poduhvat, jer se radi na kompleksnom terenu. Tako će za prolaz vodotokova i lokalnih puteva kineski i srpski graditelji uraditi tri mosta i tri nadvožnjaka, kao i jednu kružnu i tri površinske raskrsnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)