ČISTI SE LED SA ULICA BEOGRADA Radojičić: Službe više komunalnih preduzeća rade u punom kapacitetu

Novosti online

26. 01. 2022. u 10:47

NA ulicama Beograda od jutros je 311 radnika JKP „Gradska čistoća” koji uklanjaju sneg i led sa trotoara, a tokom proteklih dana na beogradske ulice posuli su oko pet tona soli, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za Jutarnji program RTS-a.

ЧИСТИ СЕ ЛЕД СА УЛИЦА БЕОГРАДА Радојичић: Службе више комуналних предузећа раде у пуном капацитету

Foto: Beoinfo

– Osim radnika „Čistoće”, sneg i led sa beogradskih ulica uklanjaju i druga gradska  komunalna preduzeća, tu su radnici „Beograd puta” koji čiste saobraćajnice prvog i drugog prioriteta, „Zelenila – Beograd” u čijoj nadležnosti je oko 3.000 hektara zelenih površina, „Parking servisa” koji čiste parking prostore i svi zajedno rade kako bi se očuvao komunalni red u gradu. Veliki posao obavljaju i radnici JKP „Gradsko stambeno” kao i upravnici stambenih zgrada, s obzirom na činjenicu da je gradskom odlukom obavezno uklanjanje snega i leda na prostoru širine od pet metara od ulaza u stambenu zgradu. Kako zbog veoma niskih temperatura na ulicama još uvek ima snega i leda, njegovo uklanjanje je zajednički posao u kome svi moramo solidarno učestvovati kako bi se izbeglo moguće povređivanje – kazao je Radojičić, podsetivši da građani preko gradskog „Beokom” servisa mogu da prijave sva ona mesta koja nisu očišćena.

Gradonačelnik je podsetio da je JKP „Gradsko stambeno” obezbedilo tečnost u vidu emulzije koja po posipanju omogućava da se u narednih sedam dana ne stvara led, čak i na temperaturama do -50 Celzijusovih stepeni.

Foto: Beoinfo

 

– Osim stanara i upravnika zgrada koji su ovu tečnost mogli dobiti od JKP „Gradsko stambeno”, građani takođe preko mesnih zajednica mogu dobiti i so za posipanje, tu su i gradske i opštinske komunalne inspekcije koje kontrolišu čišćenje snega i leda i upozoravaju na neočišćena mesta, te apelujem na sve sugrađane da zajedno sa radnicima gradskih komunalnih preduzeća doprinesu sigurnosti svih sugrađana – kazao je gradonačelnik.

Govoreći o epidemiji virusa korona i njenom uticaju na rad gradskih komunalnih preduzeća, Radojičić je istakao da je zbog radnika koji su oboleli posao organizovan na najracionalniji i najefikasniji mogući način.

Foto: Beoinfo

 

– Radi se u dve smene po 12 sati, veliki teret je na svim gradskim službama od početka pandemije, a samo „Gradska čistoća” ima 800 radnika dnevno angažovanih na poslovima odnošenja 1.500 tona smeća. To jeste njihov svakodnevni posao uz koji rade i na čišćenju snega i leda i zato apelujem da budemo solidarni i odgovorni i svi zajedno doprinesemo da naš grad bude što čistiji i bezbedniji – kazao je Radojičić.

BONUS VIDEO - NA MINUS 5: Zmija u Nišu usred januara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)