KONCERT NA KOLARCU: Nastup Julijana Štekela pod dirigentskom palicom mladog Hoseina Piškara

J.D.

16. 03. 2022. u 16:31

BEOGRADSKA filharmonija nastupa sa Julijanom Štekelom, superstarom na violončelu, pod dirigentskom palicom mladog Hoseina Piškara, u petak na Kolarcu od 20 časova.

КОНЦЕРТ НА КОЛАРЦУ: Наступ Јулијана Штекела  под диригентском палицом младог Хосеина Пишкара

Privatna arhiva

Na repertoaru su Sibelijusova dela "Noćna vožnja i svitanje" i Treća simfonija, kao i Blohov "Šelomo" za violončelo i orkestar.

Julijan Štekel priznat je kao jedan od vodećih violončelista našeg vremena. Nagrađivan je prestižnim nagradama i pozitivnim kritikama širom sveta za svoje maestralne, autentične interpretacije.

Redovno nastupa sa vodećim orkestrima i najvećim dirigentskim imenima, a nastup koji je imao sa Beogradskom filharmonijom, 2011. godine, dugo se pamtio. Pandemija je odložila novi susret Štekela i filharmonijskog orkestra, zato publika željno očekuje koncert ovog petka i izvođenje rapsodične kompozicije za violončelo i orkestar Ernesta Bloha, nazvanog "Šelomo" po kralju Solomonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)