SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Izdvojena sredstva u iznosu od osam miliona

J.D.

28. 04. 2022. u 15:47

Grad Beograd već dugi niz godina donosi akcioni plan zapošljavanja na godišnjem nivou u kome su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ: Издвојена средства у износу од осам милиона

Foto: N. Fifić

Ove godine, u akcionom planu zapošljavanja Sekretarijat za privredu se opredelio za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima. 

Sekretar za privredu Milinko Veličković izjavio je da je Grad Beograd obezbedio sredstava u iznosu od osam miliona dinara za mere i programe aktivne politike zapošljavanja. 


– Sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala za grad Beograd, potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2022. godinu. Odlukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opredenjena su i sredstva Republike Srbije u iznosu od 7.686.274,50 dinara, što predstavlja 49 odsto u odnosu na ukupna sredstva potrebna za finansiranje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja – rekao je Veličković. 

Danas je raspisan javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2022. godini kojim se podstiče zapošljavanje nezaposlenih lica programom samozapošljavanja tj. dodeljivanjem subvencija za osnivanje novih startap privrednih subjekata, prevashodno za mlade, žene i teže zapošljiva lica.

Ovom merom predviđeno je da se otvori oko 50 novih privrednih subjekata i samozaposli 50 nezaposlenih lica.


Ukupna sredstva za ovaj program, zajedno sa sredstvima Republike Srbije, iznose 15.686.274,50 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna