ZLOSTAVLJANJE I PASA I LJUDI: Građani Karaburme trpe lavež, grebanje i smrad, životinje ne idu napolje, a inspekcija – ne vidi problem! (FOTO)

A. Z. K.

18. 05. 2022. u 17:00

STANARI sedmospratnice u Ulici Garsije Lorke 2v na Karaburmi već duže vreme ne znaju kako da izađu na kraj sa komšinicom koja u svom stanu na petom spratu drži nekoliko pasa.

ЗЛОСТАВЉАЊЕ И ПАСА И ЉУДИ: Грађани Карабурме трпе лавеж, гребање и смрад, животиње не иду напоље, а инспекција – не види проблем! (ФОТО)

Foto: N. Skenderija

Osim što psi laju i grebu, posebno noću kad sve utihne, iz stana se širi nesnosan smrad. Ona svoje ljubimce, naime, ne izvodi, pa nuždu vrše u stanu. Stanari ove zgrade obraćali su se svim nadležnim službama, dopise slali na više adresa, ali rešenja još nema.

Prema rečima naših sagovornika, problem sa komšinicom traje više godina. Stanari nižih spratova čak se ne usuđuju da šire veš na balkonima, jer se dešava da se sa njenog izlije mokraća.

- Ovo je nepodnošljivo, ti psi se toliko čuju, ponekad kao da cvile. Užasni zvuci dopiru iz njenog stana - ispričao nam je jedan od komšija. - Dešavalo mi se da ne odem na posao, jer ne spavam celu noć. Tokom zime nije toliko smrdelo, ali kako je krenulo ovo toplo vreme, životinjski izmet se sve više oseća. Od veterinarske inspekcije smo dobili odgovor da su oni izlazili tri puta na teren tokom aprila, i da su joj ostavljali pozive na koje se nije odazvala. Ne znamo šta da radimo.

Stanari kažu da su zajedno podnosili prijave i predsedniku stambene zajednice, Komunalnoj miliciji, opštinskoj inspekciji, veterinarskoj inspekciji, ali su predstavnici svih ovih službi odgovorili da problem može da reši isključivo policija.

Prijava Centru za socijalni rad takođe je prošla bez efekta, jer im prijavljena komšinica nije otvorila vrata, o čemu su stanari, kao podnosioci zahteva, uredno obavešteni.

Kako su za "Novosti" rekli u Opštini Palilula, i oni su dobili prijavu krajem marta.

ŽIVA MAČKA KAO IGRAČKA

KOMŠIJE tvrde i da je vlasnica pasa čak živu mačku ubacila u stan i da su je navodno psi rastrgli. "Zvučni" efekti ovog užasa čuli su se, kažu, u celoj zgradi, a viđeni su i krvavi tragovi.

- Prilikom vanrednog inspekcijskog nadzora koji je obavio komunalni inspektor, nepravilnosti iz prijave, koje su u nadležnosti ovog odeljenja nisu uočene - rekli su u Opštini. - U prijavi je navedeno da je bučno u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima. U vezi sa ovim problemom dobili smo veći broj podnesaka.

Neprijatnosti i ranije

STANARI ove zgrade imali su i drugih neprijatnosti sa susetkom koja drži pse. "Novosti" su još pre dve godine pisale o situaciji kad je u njenom stanu došlo do havarije vodovodnih cevi, a ona nije želela da otvori vrata. Zbog njenog inata cela vertikala je dugo popravljala kvar. Komšije i majstori su uspeli da uđu u stan tek kada je iz suda stigao nalog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!