PSI U STANU DO SUDSKOG NALOGA: Nema dogovora sa komšinicom koja drži životinje u Garsije Lorke 2v

A. Z. K.

20. 05. 2022. u 07:52

NEMA izgleda da bi problem stanara višespratnice u Ulici Garsije Lorke 2v na Karaburmi mogao da bude rešen. Upravnik ove stambene zajednice Aleksandar Pavlović potvrdio je priču da već dugo godina komšinica sa petog sprata u svom stanu drži više pasa bez obzira što lavež, grebanje i smrad smetaju komšijama.

ПСИ У СТАНУ ДО СУДСКОГ НАЛОГА: Нема договора са комшиницом која држи животиње у Гарсије Лорке 2в

Foto N. Skenderija

Prema njegovim rečima, u nekoliko navrata se obraćao komunalnoj miliciji, inspekciji, centru za socijalni rad, ali je uvek i od svakoga dobijao odgovor da je nadležnost na drugoj adresi.

- Komšinica ne želi da sarađuje, nikog ne pušta u svoju kuću. Razumem da su stanari u strahu, mnogi se čak plaše da će psi izleteti iz njenog stana i nekog povrediti. Ako joj ih nadležni oduzmu, ona će nabaviti nove, ovde se samo vrtimo u krug. Pa i ona sama živi u uslovima koji su strašni. Nema ništa od nameštaja, spava na ležaljci, psi vrše nuždu po parketu. Pola parketa nedostaje, jer je iščupan, verovatno oštećen od urina. Ona nije nasilna, ali odbija saradnju. Bez sudskog naloga policija ne može ništa da uradi, jer ona trenutno nije napravila nikakav prekršaj.

Prema rečima Pavlovića, ukoliko bi se desilo da neki od pasa napadne stanare, ona bi dobila novčanu kaznu, koju kao socijalni slučaj ne bi mogla da plati.

- Lično mogu da nastavim da šaljem nadležnima prijave, ali sam se uverio da rešenja nema - zaključuje Pavlović.

U prestonici ima mnogo sličnih primera. Ukoliko se u zgradi "zalomi" ovakav sused, šanse da će neko čuti vapaj komšija su minimalne.

ČUVALI GOLUBOVE

"NOVOSTI" su pisale i o stanarima solitera broj 207 na Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu, koji su godinama imali muke sa komšijama koji su u stanu čuvali golubove. Oni su takođe dopise slali na mnogobrojne adrese, ali pomoći nije bilo. Dok su čekali da nadležni nešto urade problemi su se samo nagomilali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)