OTVORILO SE NEBO: U Beogradu lije kao iz kabla, ulice pod vodom, na Novom Beogradu autobusi mile, potop u Tošinom bunaru (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2022. u 20:35

KAO što je i najavljeno, jako nevreme u popodnevnim satima sručilo se na Beograd.

ОТВОРИЛО СЕ НЕБО: У Београду лије као из кабла, улице под водом, на Новом Београду аутобуси миле, потоп у Тошином бунару (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Tviter/otrovni bršljan

Jak vetar, grmljavine i kiša koja je lila "kao iz kabla", prvo su počeli na Novom Beogradu i u Zemunu, a zatim su se proširili na ostatak grada.

Jezero nasred ulice kroz koje "mili" autobus sa putnicima - jedno sasvim obično veče na Novom Beogradu, piše "Blic" . Naime, pored najveće opštine, pljusak je pogodio i Zemun gde se u trenu smračilo, a padao je i sitan grad.

Republički hidrometeorološki zavod je najavio da će u prestonici pasti mnogo kiše za kratko vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Danas se lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim pljuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima Srbije" - stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a, koje važi još 24 sata.

I tako je i bilo.

- Najpre je padala sitna kiša u talasima, a potom je sve postalo crno. Počeo je jak pljusak praćen sitnim gradom. Oluja je nosila sve pred sobom - kaže Zemunac Stefan B.

U Bloku 61 su poplavljene garaže.

Sugrađani su podelili snimke poplava na društvenim mrežama, odakle se deli da je potop i na Tošinom bulevaru.

Sistemi za kanalizaciju ne mogu da prime preveliku količinu padavina, pa se voda kroz slivnike vraća na ulicu, negde čak i u vidu gejzira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)