BUDI KAO REKA: Mažoretkinje, defile orkestra MUP, Spajdermen i baloni na 17. karnevalu brodova kod Sava promenade (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 07. 2022. u 22:44

KARNEVAL brodova, 17. po redu pod sloganom "Budi kao reka", održan je sinoć na Sava promenadi, odnosno na delu od Starog savskog do mosta Gazela.

БУДИ КАО РЕКА: Мажореткиње, дефиле оркестра МУП, Спајдермен и балони на 17. карневалу бродова код Сава променаде (ФОТО)

Foto:Tanjug

Program na obali Save, u organizaciji TOB, počeo je nastupom orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je svojim performansom zadivio sve prisutne.

Potom su na scenu stupile mažoretkinje iz Bele Crkve, a svoj koncert imao je i dečji hor "Čarolija". Na obali su najviše uživali mališani, jer su učestvovali u radionicama "Sačuvajmo naše reke" koje su organizovali Dečji kulturni centar Volonterski centar Zvezdara.

Glavni događaj večeri bio je defile od oko 70 bogato ukrašenih brodova koji su u 19.00 časova krenuli iz pravca Ušća, a u čijem prizoru su mnogobrojni posetioci mogli da uživaju sa Sava promenade.

Plovidbu je predvodio brod vatrogasne jedinice Beograd, za njim i "Horizont", koje su pratila ostala plovila. Defile brodova trajao je više od sat vremena, a posetioci su ih pozdravili aplauzom i mahanjem, ali i bučnim navijanjem.

Prvo mesto i vrednu nagradu osvojio je brod "Horizont" kojim je upravljao Vlada Vukas. Drugi je bio katamaran "Jana" iz Surčina, a treći brod "Sveti Luka". Najveselije plovilo bilo je "Ana Marija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije