NOVU AMBULANTU ĆE GRADITI DOGODINE: Opština Zemun inicirala zidanje zdravstvene stanice u naselju Batajnica

S. V.

10. 08. 2022. u 15:30

NA mestu stare zdravstvene stanice u Ulici Jovana Brankovića u zemunskom naselju Batajnica, sledeće godine počeće da se gradi nova ambulanta, na dva sprata i 3.960 kvadrata.

НОВУ АМБУЛАНТУ ЋЕ ГРАДИТИ ДОГОДИНЕ: Општина Земун иницирала зидање здравствене станице у насељу Батајница

Foto Privatna arhiva

Ovu inicijativu pokrenula je Opština Zemun, kako bi žitelji Batajnice imali primarnu zdravstvenu zaštitu, jer su dosad za sve morali da idu u dom zdravlja u Šilerovoj.

Prema rečima predsednika Opštine Zemun Gavrila Kovačevića, trenutno se radi na urbanističkom projektu, posle čega očekuju i dobijanje građevinske dozvole.

- Više od 30 godina postoji velika potreba za ovakvim objektom u Batajnici - objašnjava, za "Novosti", Kovačević. - Ambulanta sa planiranim uslugama značiće mnogo građanima jer više neće biti potrebe da idu u dom zdravlja u Šilerovoj. Do sada su morali da idu u Zemun i za najjednostavnije intervencije. To više neće biti potrebno, a isto očekujem i da se odnos lekara i tehničkih lica prema građanima, odnosno pacijentima podigne na značajno viši i kvalitetniji nivo. Niko bez razloga ne dolazi u dom zdravlja, nego zbog potrebe i normalno je da očekuje da ga ljudski prime i posvete mu pažnju.

U prizemlju buduće zdravstvene stanice biće apoteka, služba hitne pomoći, laboratorija, opšta medicina - za zdravstveno zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta, palijativna nega i tehničke prostorije. Na prvom spratu biće opšta medicina za odrasle, školsku decu i radiće se rendgenski i ultrazvučni pregledi. Žiteljima Batajnice na drugom spratu novog medicinskog objekta na raspolaganju biće ordinacije interne medicine, fizikalne medicine i terapije, ginekologija, ORL služba, oftalmolozi i stomatolozi čime će, osim opšte zdravstvene nege, biti omogućene i specijalističke usluge.

UGRINOVCI

KRAJEM februara, u zemunskom naselju Ugrinovci otvoren je savremeno opremljeni dom zdravlja, površine 1.600 kvadrata. Ovde sada uslugu primarne zdravstvene zaštite može da dobije više od 15.000 žitelja Ugrinovaca i okolnih naselja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna