LAKŠI PROLAZ DO DURMITORSKE: Čelnici GO Savskog venca i građani se udružili za bolje i lepše okruženje

J. G. P.

12. 12. 2022. u 07:40

DA bi svoju opštinu učinili boljim i lepšim mestom za život čelnici opštine Savski venac sa građanima zaključili su Okvirni sporazum.

ЛАКШИ ПРОЛАЗ ДО ДУРМИТОРСКЕ: Челници ГО Савског венца и грађани се удружили за боље и лепше окружење

Foto: Printskrin

Odnosno, na ovaj način potvrdili su da su vrata opštine uvek otvorena za sve sugestije i predloge. Tokom ove godine, na inicijativu žitelja, rekonstruisano je 15 interblokovskih saobraćajnica i 35 ulica. Poslednje u nizu, tokom prošle nedelje, uređene su dve, od Bulevara vojvode Mišića do Višegradske 6 i dalje do Durmitorske 3.

Kako su nam objasnili u GO Savski venac, prvi korak u njihovoj saradnji je da sugrađani podnesu inicijativu u pisanoj formi.

- Nakon dobijenih zahteva, zaduženo Odeljenje ih obrađuje i dostavlja predloge komisiji za Investicije na dalje razmatranje - kažu u GO Savski venac.

- Pozivamo meštane da se opštini obrate za svaku vrstu problema, a čak i da predložena inicijativa nije u našoj nadležnosti, prosledićemo je odgovarajućoj instituciji.

Novčana sredstva za ovakve aktivnosti obezbeđuju se u budžetu opštine, dok radove izvodi najbolji ponuđač izabran putem javne nabavke.

Prema rečima sagovornika, građani se najčešće obraćaju u vezi sa problemima komunalne prirode poput uređenja zapuštenih javnih zelenih površina uređenje ulica ili stambenih zgrada i fasada.

- Rukovodstvo Opštine nastaviće svakodnevno da komunicira sa žiteljima i izlazi u susret njihovim inicijativama, jer samo zajedno možemo da radimo na podizanju životnog standarda na Savskom vencu - poručuju u opštini.

OBNOVA FASADA

GRADSKA opština Savski venac krajem septembra raspisala je javni poziv za bespovratno sufinansiranje radova na uređenju fasada. Stanari će moći da računaju da će im lokalna samouprava obezbediti sredstva za maksimum 90 odsto poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URADILI SMO SIMULACIJU, OVO JE REZULTAT: Evo kako će se završiti utakmica Srbija - Danska na EURO 2024!