ČEKAJU NOVAC I SPREMAJU NOVU TUŽBU: Posle presude zbog buke, žitelji Cetinjske ulice nisu dobili nadoknadu

A. Z. K.

09. 01. 2023. u 10:30

UŠLI smo u 2023. godinu, a žitelji Cetinjske ulice nisu dobili odštetu u iznosu od 1.600.000 dinara koju je trebao da im isplati Grad po odluci Apelacionog suda za dvogodišnji period u kojem su trpeli buku iz okolnih lokala (2016-2018).

ЧЕКАЈУ НОВАЦ И СПРЕМАЈУ НОВУ ТУЖБУ: После пресуде због буке, житељи Цетињске улице нису добили надокнаду

Foto M. Anđela

Posle presude, donete u junu 2022,Grad je pokrenuo reviziju predmeta pa se zapravo ništa nije promenilo. Naprotiv. Sada čak komunalni milicionari ne izlaze na teren. Mesecima vlada tišina i među gradskim čelnicima, koji nemaju gotovo nikakvu komunikaciju sa stanarima ove centralne prestoničke ulice.

Kako je za "Novosti" rekla predsednica Udruženja "Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu" Biljana Metlaš, građani još trpe buku iz par lokala u Cetinjskoj. Na njihove prijave i žalbe u poslednje vreme nema adekvatne reakcije.

- U junu je Apelacioni sud doneo odluku, a nismo dobili ni dinara - kaže Biljana Metlaš.

- Predali smo predstavku sudu u Strazburu i prihvaćena je, čekamo da vidimo šta će biti sa tim. Još traje i revizija predmeta koju je pokrenuo Grad. Sa novom gradskom vlašću, inače, nemamo nikakav kontakt. Proces koji je vođen odnosio se na period od 2016. do 2018. godine, međutim, mi smo prikupili dovoljno materijala da pokrenemo još jednu tužbu za period od 2018. do danas.

Foto M. Anđela

Stanari Cetinjske ulice u junu prošle godine dobili su spor zbog buke iz ugostiteljskih objekata koji su vodili protiv Grada. Prema odluci Apelacionog suda oni su dobili odštetu od 1.600.000 dinara, odnosno deset stanara po 120.000 dinara. Stanari su pokretali i zahtev za prinudnu naplatu, ali im je ovo bilo onemogućeno zbog revizije koju je pokrenuo Grad.

Stanari ove prestoničke ulice krajem 2018. godine podneli su tužbu za period od 2016. godine. Kada su presudu dobili i na apelacionom sudu, mnogobrojni Beograđani, koji imaju slične probleme u raznim delovima grada, ponadali su se da će i oni stići do zadovoljenja. Revizija ne podrazumeva gubitak procesa, ali oduzima vreme.

U međuvremenu su uvedeni fonometri, "Novosti" su nedavno izvestile da je komunalna milicija u decembru češće obilazila lokale, ali žitelji Cetinjske još čekaju svojih pet minuta. Pravde, ali i tišine.

BUKA PROBLEM ŠIROM PRESTONICE

KAKO su nam rekli u Udruženju "Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu" njima su se javljali i građani sa Novog Beograda, Vračara, Zvezdare i Čukarice koji imaju sličan problem sa ugostiteljskim objektima. U prilog tome koliko glavobolje buka zadaje građanima prestonice, govori i podatak da je samo tokom prve polovine 2022. godine bilo ukupno 1.642 prijave građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor