SOLUN NA BELOM DVORU: Promocija grčkog grada održana u Beogradu

D.B.M.

24. 03. 2023. u 05:00

PREDSTAVLjANjE Soluna kao turističke, poslovne, gastronomske, kulturne destinacije, održano je sinoć u Belom dvoru u Beogradu. Organizovala ga je Turistička organizacija Soluna, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Grčke, a uz podršku prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i princeze Katarine.

СОЛУН НА БЕЛОМ ДВОРУ: Промоција грчког града одржана у Београду

FOTO: Promo


U sklopu ove manifestacije potpisan je Sporazum o partnerstvu između Turističke organizacije Soluna i Turističke organizacije Beograda, što predstavlja veoma važan korak ka povećanju turističkih tokova i investicija u oba grada. Glavni motiv događaja je čvrsto uverenje da se ovom manifestacijom dodatno učvršćuju dobri odnosi između naša dva grada i naših zemalja.
        Uzvaničnom delu svečanosti učestvovali su Marija Levanti, ambasadorka Grčke u Srbiji, Vule Patulidu, viceguverner solunskog regiona, prestolonaslednik Karađorđević, Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda i Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA.
 
-Naše bratske veze su se više puta pokazale i dokazale kroz
istoriju i veoma je važno da ih i dalje negujemo i gradimo još čvršće mostove
prijateljstva. Ovakvi događaji čine te veze još čvršćim, rekao bih, neraskidivim. Osnaživanje odnosa između Soluna i Beograda takođe će koristiti jakim vezama Grčke i Srbije. Važno je da naši ljudi imaju što više mogućnosti da posećuju jedni druge i steknu dragocena znanja o kulturama i tradicijama naših zemljama - rekao je prestolonaslednik Aleksandar.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)