MLADI KROMPIRIĆI DO 400 DINARA: Pijaca na Zelenom vencu prava adresa za kupovinu svežeg voća i povrća

T.N.

06. 05. 2023. u 08:00

TEZGE na pijacama i ovog petka bile su ispunjene sezonskim voćem i povrćem, a oni sugrađani koji su se odlučili da pazare namirnice na pijaci "Zeleni venac", najviše su kupovali mlade krompiriće. Cena ovog povrća kreće se u proseku od 150 do 400 dinara.

МЛАДИ КРОМПИРИЋИ ДО 400 ДИНАРА: Пијаца на Зеленом венцу права адреса за куповину свежег воћа и поврћа

FOTO: Privatna arhiva

Sveže sezonsko zeleno povrće, kao što su zelena salata i kupus, tražilo se juče, a cena ovog zeleniša kreće se od 40 do 80 dinara. Za vezu mladog luka potrebno je izdvojiti od 60 do 80 dinara. Kako kažu nakupci na ovoj pijaci, sugrađani kupuju više mladi luk jer mu je sada sezona, ali traži se i stari crni i beli. Cena crnog luka je nešto niža u odnosu na prethodni period i iznosi oko 200 dinara.

Na svakoj tezgi mogu se naći rotkvice i krastavac, a za ovo povrće potrebno je izdvojiti u proseku od 80 do 300 dinara. Svež spanać kupovao se na pijaci "Zeleni venac", a za kilogram ovog zelenog povrća potrebno je 100 dinara.

Nije izostala ni kupovina paradajza, a na tezgama sve više ima ovog crvenog povrća, a cena mu se kreće do 300 dinara.

Kao i u prethodnom periodu, pijaca na Zelenom vencu nudi veliki izbor svežih jagoda. Korpica od pola kilograma ovog voća već duže vreme "drži" cenu od 200 dinara. Traže se i jabuke, crvene, zelene, žute, a za kilogram je potrebno izdvojiti i do 200 dinara. Južno voće kao što su limun, mandarine, kivi i banane i dalje su traženi, a cena im se kreće od 100 do 250 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)